ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

Werken doe je 8 uur per dag, 5 dagen per week en minimum 40 jaar lang. Goed voor een totale som van 83.200 uur. Als je dan nog in saaie omgeving zit waar het werk je geen voldoening kan geven, dan zit je snel met een burn-out.

  • Adventure @ Ordina
  • 16 september 2015

Zo ben ik dus terecht gekomen bij Ordina. Mijn eerste indruk was dat het sollicitatiegesprek spontaan verliep onder “vrienden”. Dus tekende ik met een goed gevoel mijn contract.

De eerste maand zat ik op de bank bij Ordina om mijn technische kennis te ontwikkelen. Kort daarna werd ik samen met 4 andere collega’s bij Digipolis te Antwerpen als extern scrum-team gezet. De voordelen als een extern scrum-team is dat je team bestaat uit collega’s en geen werknemers van de klant. Je werkt nog steeds bij en met de klant, maar het vaste team zorgt voor de goede sfeer en vertrouwen.

Op de werkvloer zorgen we elke dag voor de plezante sfeer (af en toe koffiekoeken). Er is geen dag voorbij gegaan waar er niet werd gelachen. We helpen elkaar op een zeer professionele manier, maar regelmatig gebeurt er wel het tegenovergestelde.

De flexibele uren en locatie bij de klant spelen voor mij een zeer grote rol. Ik kan perfect mijn werk bij Ordina en mijn werk in het restaurant van mijn ouders combineren. Spijtig genoeg moet ik bijna elke dag over de helse E313. Maar gelukkig mag ik voor de klant op maandag en vrijdag vanuit Ordina Hasselt of Ordina Mechelen werken.

Ordina houdt rekening met mijn persoonlijke ontwikkeling en ik kan op technisch vlak hulp vragen aan mijn collega’s en/of andere units. Regelmatig zijn er CC’s (Competence Center) waar er presentaties worden gegeven over professionele ervaringen en interesses van collega’s. Er wordt dan ook pizza of Chinees voorzien tijdens de pauze van de presentaties. (In my opinion: Die Chinees is echt niet te eten) Verder worden er ook andere events gepland waar je eens met je andere collega’s op andere projecten kan leren kennen en bijpraten.

Last but not least .. Werken doe je 8 uur per dag, 5 dagen per week en minimum 40 jaar lang. Als je alles optelt kan beter je werk écht graag doen en bij een toffe werkgever zoals Ordina zullen ze snel voorbij zijn.

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Wai Fung Au Yeung is .NET Developer bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be