ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

Het is intussen bijna 7 jaar geleden dat ik besloot om aan boord te gaan bij Ordina. Met reeds 4 jaar ervaring op zak wist ik wat ik zocht: een bedrijf waar de mindset juist is en zowel collega’s als management op één lijn zitten. Ordina betekende voor mij net dat ietsje meer.

  • Adventure @ Ordina
  • 17 september 2015

Net als vele van mijn collega’s ben ik als consultant gestart op kleine projectjes. Mettertijd kwamen er nieuwe uitdagingen, soms kleinere soms grotere. Het begon met de retirements van labtoestellen, en ging al snel langs SAP en MES validatie, implementatie van LIMS, het opzetten van een Excel validatie methodologie, implementatie van verschillende lab software programma’s, tot de validatie van verpakkingslijnen, websites en document managment systemen... de variatie was enorm en van elk project leer je weer iets bij, hoe klein of hoe groot ook.

Wat mij hier altijd zo in aansprak? Wel, enerzijds begint het bij het analyseren van de vraag of het probleem en de creativiteit die je nodig hebt om de meest efficiënte en minst tijdrovende strategie op te zetten om te voldoen aan alle compliancy vereisten. Anderzijds moet je voldoende business- en people-minded zijn om alle betrokken partijen te kunnen overtuigen van je aanpak en om een goede samenwerking te verkrijgen.

Zowel een goede communicatie als de competentie om te kunnen omgaan met een enorme waaier aan verschillende karakters is bij consultancy zeker niet te onderschatten. Laat dit nu net één van de dingen zijn die ik bijzonder interessant vind. Ik ben nu eenmaal een mensen-mens.

Maar als consultant durft de band met het bedrijf waarvoor je werkt soms wel eens te verzwakken. Daarom vond ik het ook belangrijk om binnen Ordina aan te geven dat naast de uitgebreide mogelijkheid tot opleidingen een goede ondersteuning van onze mensen geen overbodige luxe mag zijn. Met die overtuiging ben ik dan ook een coaching-cursus gaan volgen.  Als gevolg kreeg ik ook meteen de kans om een aantal starters op te volgen en te coachen.

Als dan tegen het einde van datzelfde jaar werd beslist om de groep te verrijken met een Resource Manager om de groep nog meer bij elkaar te brengen heb ik meteen mijn kandidatuur gesteld. En met succes! De puzzelstukjes vielen in elkaar. Bovendien behoud ik nog de connectie met compliancy door mee training te geven aan onze starters, mee te werken aan assessments bij klanten en on-the-job begeleiding van minder ervaren profielen.

Geen enkele lange vlucht verloopt zonder turbulentie natuurlijk, maar ik ben ervan overtuigd dat ik op de juiste vlucht zit en dat ik stilletjesaan in de buurt van mijn bestemming kom.

Ik heb nog een heel groeipad te volgen, maar dat is wat deze reis net zo boeiend maakt!

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Veerle Heyvaert is Resource Manager bij Ordina. Zij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be