ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

Vorig jaar studeerde ik net af, ik was op zoek naar een eerste werkervaring en na enkele sollicitaties kwam ik bij Ordina terecht. De combinatie van een menselijke, toegankelijke sfeer en gezonde ambitie die vaak ontbrak bij andere bedrijven sprak me meteen aan!

  • Adventure@Ordina
  • 27 mei 2015

Een eerste echte werkervaring blijft natuurlijk heel spannend, bovendien was ik amper begonnen en ik werd al meteen op opleiding gestuurd naar Duitsland om kennis te maken met een technologie van een partner van Ordina!

De daaropvolgende periode, in afwachting van een opportuniteit bij een klant, hebben ik en de andere starters niet stil gezeten. We hebben ons bezig gehouden met projectjes waarbij we gebruik maakten van de modernste technologieën, als we vragen hadden konden we ook altijd terecht bij ervaren collega’s.

Na enkele maanden was het zover! Ik mocht op gesprek gaan bij één van de grote klanten van Ordina. Het gesprek verliep goed , maar wat mij opviel is dat na het gesprek, Maarten (onze resource manager) meteen bij mij aftastte hoe ik mij voelde bij deze opportuniteit. Hij hield daarbij ook rekening met mijn focus en de ervaring die ik er kon opdoen met het oog op de toekomst.

Dan begon het echte werk, het project waar ik nu aan meewerk is van cruciaal belang voor de productieketen van Johnson and Johnson, het is ook meteen een groot project dus meteen ideaal voor mijn focus: Architecture & Best practices. Ook hier werk ik samen met enkele toffe ervaren collega’s van Ordina die mij uit de nood kunnen helpen als ik voor moeilijke vraagstukken sta.

De vraag was dan of ik nog vaak met mijn andere collega’s van Ordina in contact zou komen of ik eigenlijk gewoon onrechtstreeks een werknemer van de klant zou worden. Niets bleek echter minder waar, de managers springen vaak binnen en er worden elke maand meerdere events/workshops georganiseerd waar we kunnen bijleren over de laatste ontwikkelingen en technologieën.

Kortom, ik had mij mijn eerste jaar als consultant niet beter kunnen voorstellen!

Over de auteur:

Adventure@Ordina

Tim Schmitte is Java Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be