ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

"Life begins at the end of your comfort zone" ... Keuzes, keuzes, keuzes. Dit was het eerste wat ik dacht toen ik mijn diploma bijna op zak had en op punt stond om naar de arbeidsmarkt te trekken. Ik stond klaar met een rugzak goed gevuld vol kennis, stevige loopschoenen die ik als motivatie ging gebruiken en mijn buikgevoel die de juiste richting zou bepalen.

  • Adventure @ Ordina
  • 19 maart 2015

Eenmaal in de startblokken, kwamen de vragen : Wat is mijn einddoel, hoe ga ik het bereiken, wat zou de beste keuze zijn,...? Ik besefte dat het de eerste keer in mijn leven was dat ik een belangrijke keuze ging maken en wou dit ook beslist goed doen.

Voila, het startschot was gegeven en ik had mijn richting bepaald. Ik ging in dienst bij mijn stagebedrijf. Ik sprintte vooruit met mijn loopschoenen. Vaak zelfs sneller dan mijn rugzak kon volgen. Beetje bij beetje kon mijn rugzakje wat bijbenen en altijd kwam deze gedachte terug “Wauw, ik dacht toch echt wel dat ik meer bagage had”. Toch schrok het me niet af en bleef ik vooruit gaan. Wetende dat ik mezelf moest blijven pushen om mijn einddoel te bereiken. Met de tijd werd dit makkelijker en was het lopen een gewoonte geworden. Geen nieuwe landschappen of andere paden die ik nog kon nemen. Het leek alsof ik mijn mooie atletiekpiste had omgeruild voor een hometrainer die de mama gebruikt om in conditie te blijven.

Ik besefte dat het tijd was om een andere richting uit te slaan.. Een richting waar ik de horizon juist van kon zien. Ik dacht dat de keuze deze keer makkelijker zou zijn, maar in tegendeel. Terwijl ik nog aan het twijfelen was om een andere richting uit te slaan, werd ik toevallig uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek door Annelies van Ordina. De eerste vragen waren weer daar: zou ik als consultant willen werken, bij welk klant zou ik van start gaan, zou dit nog in het mooie Limburg zijn, zal ik in een groter bedrijf gezien worden als een nummertje,... De vragen bleven maar komen. Hoewel ik na het gesprek met Annelies, en vervolgens met mijn managers, niet op al deze vragen een antwoord had, kreeg ik er toch een goed gevoel bij. Ik was gerust gesteld en merkte direct dat er een goede sfeer heerste. Vooral omwille van dit gevoel besloot ik om als consultant bij Ordina van start te gaan.

Ik moet toegeven dat het nog steeds een stap in het donker was. Ik ging van het kennen van al mijn collega’s, werkplaats, klanten en jobinhoud naar het kennen van niets meer. En dat allemaal op een buikgevoel! Als ik nu terug denk, moet dat nogal een serieus buikgevoel geweest zijn. Ik denk dat velen deze stap eerder vergelijken met het afdalen van een donkere trap waar ze zo van af kunnen tuimelen. Maar in realiteit is het juist het omgekeerde: Zie het eerder als het beklimmen van een donkere trap waar je collega’s je helpen om de treden te vinden en je zelf je treden kunt bouwen om zo omhoog te klimmen. Dit is alleszins mijn gevoel bij Ordina!

Sinds mijn start, wat ondertussen al 2 jaar geleden is, heb ik ontzettend veel mogelijkheden gehad. Ik heb de kans gekregen om Ordina-ambassadeur te worden, presentaties op competence centers en scholen te geven, certificaten te behalen, innovatief meebouwen aan solutions, technologische events bijwonen en noem maar op. Naast deze kansen heerst er bij Ordina ook gewoon een geweldige sfeer onder de collega’s en managers. Tijdens de competence centers en brainstormsessies zijn we talrijk aanwezig om inovatieve ideeën met elkaar te delen die we vervolgens verder kunnen uitwerken. Ik moet toegeven dat de aanwezigheid van pizza/chinees ook wel een extra motivatie is J. Naast deze informele momenten kan ik ook altijd rekenen op coaching door senior collega’s en het management om mezelf verder te ontwikkelen. “Connectivate” is dus niet enkel een woord, maar effectief een werkwoord bij Ordina!

De raad die ik iedereen zou willen meegeven is: “Go beyond your comfortzone”. Het klinkt misschien cliché.. Net zoals een romantisch etentje gevolgd door een strandwandeling bij zonsondergang. Maar dit heb ik ook nog nooit een vrouw horen beklagen.

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Sven Celis is Infrastructure Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be