ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Het leven bestaat uit keuzes maken, veel keuzes maken. Zowel in het privé leven als in het professionele leven. Hier zou ik het graag over mijn professionele keuzes willen hebben.

  • Adventure@Ordina
  • 18 juni 2015

Sommige keuzes zijn vanzelfsprekend en voor andere moet je je gevoel volgen, doen wat je graag doet. Na de middelbare school was er zo een belangrijk keuzemoment: zou ik voor boekhouden gaan of voor informatica. Eenmaal ik die knoop had doorgehakt en gekozen had voor informatica, was daar al de volgende moeilijke keuze: welke richting ga ik kiezen. Je kan namelijk kiezen voor een informatica richting die vooral op programmeren gericht is, meer op multimedia of juist breed gaat. Op dat moment liet mijn gevoel het wat afweten, ik had helemaal geen idee welke richting binnen informatica ik zou uit gaan. Daarom heb ik maar gekozen voor de richting die het breedst ging en zowel programmeren als multimedia, netwerken en webdesign omvatten. Ook elektronica, elektriciteit en mechanica passeerden de revue, allemaal om een brede kennisbasis te hebben en uiteindelijk een gefundeerde keuze te kunnen maken.

Op het einde van mijn opleiding was er een stage voorzien, de ideale manier om eens te proeven van wat je later wilt doen. Er waren stages in verschillende domeinen maar ik koos er eentje in infrastructuur en netwerken. De stage was heel boeiend geweest maar men was op dat moment niet op zoek naar een extra kracht. Ik wist nu wel in welke richting ik uit wou dus begon de zoektocht naar een eerste job. Wat direct naar boven komt in veel vacatures is het gebrek aan werkervaring. Na een paar sollicitaties die om die reden niet positief afliepen had ik ineens twee aanbiedingen tegelijk. De ene als interne IT ’er in een privé bedrijf en de andere als consultant in een kleine IT firma. Opnieuw een moeilijke keuze op dat moment met elk hun eigen uitdagingen. Ikzelf zag de meeste uitdaging in de functie van consultant en dat is direct gebleken.

Hoewel ik in mijn opleiding al veel zaken had geleerd, was het een grote stap in het bedrijfsleven. Er waren geen afgeleide opdrachten meer of juiste antwoorden maar eerder een avontuur naar de beste oplossing. Ik werd al heel snel voor de leeuwen gegooid en mocht al snel mee naar klanten gaan. De shock en het verschil tussen student en werknemer werd snel duidelijk. Maar het betekende ook een heel boeiende periode waar ik op heel korte termijn veel heb kunnen bijleren. Alleen begon er na een tijd gewenning op te treden, grote uitdagingen bleven uit en de eens boeiende kleine taken waren een last geworden. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur. Dat was echter geen makkelijke keuze want ook nu was het een sprong in het duister. Laat ik mijn comfort zone achter mij en kies ik voor iets nieuws zonder te weten waar het me zal brengen?

Na wat twijfelen ben ik dan toch eens op gesprek gegaan bij een groter IT bedrijf. Ik had echter geen goed gevoel bij de manier waarop de sollicitatie verliep en hoewel ik er mocht beginnen heb ik toch bedankt voor de functie. Daardoor gingen de plannen even in de frigo maar na enige tijd kwam het gevoel voor avontuur weer naar boven. Via een collega kwam ik bij Ordina terecht en mocht ik op gesprek komen. Ik had er een goed gevoel bij en het voorstel was correct. Toch was het weer een stap in het onbekende want ik kwam terecht in een groot bedrijf waar je minder bij de hand werd genomen en je meer zelf je weg moest bouwen.

In het begin was het aanpassen aan die andere manier van werken maar dat is allemaal onderdeel van het avontuur. De zin voor uitdaging en avontuur heeft me immers gebracht tot de functie die ik nu heb. Het is een gezonde mix van werken met infrastructuur technologie in projecten en het opmaken van designs voor klanten. Doordat we vaak ook bij klanten zitten zou je kunnen denken dat we het contact met collega’s snel verliezen. Ook daar is aan gedacht door geregeld een leuk event of technische vergadering in te lassen na de uren. Er wordt eten voorzien en je kan, netwerken met collega’s, iets bijleren over technologie en erover discussiëren. Kortom, het is een open sfeer waar je vrij bent je eigen weg te bepalen maar toch kunt terugvallen op collega’s als het nodig zou zijn. Dat is wat we bij Ordina verstaan onder “connectivate”. So let’s connectivate and start your adventure at Ordina.

Over de auteur:

Adventure@Ordina

Sebastiaan Tempels is Infrastructure Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be