ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Ongeveer tot op de dag 3 jaar geleden, werden ik en een groepje vriendinnen op de jobbeurs van de KULeuven aangesproken door de recruiter van Ordina. We hadden allemaal bijna ons diploma Biochemie, Chemie of Biologie op zak. “Ja maar... wij zijn geen informatici” had ik al klaar als antwoord. “Dan zijn jullie precies wat we zoeken!”

  • Adventure @ Ordina
  • 10 maart 2015

Ordina is een IT consultancy firma. Wij van het Quality & Compliance departement zijn een beetje een buitenbeentje tussen alle Data Analysten, Java Programmeurs en Infrastructuur Consultants. En dat maakt onze job juist zo interessant. We werken in de Farmaceutische industrie, waar we instaan voor de Validatie. Dit is een heel breed begrip, en omhelst onder andere validatie van Computersystemen, Productieprocessen en Laboratoriumtoestellen. We werken op projectbasis, wat betekent dat er enorm veel variatie in onze job zit. Zo kunnen we bij verschillende klanten terechtkomen, of... een tijdje bij dezelfde klant blijven ‘plakken’. Ik werk reeds 2 jaar bij Johnson & Johnson, waar ik mijn tijd momenteel verdeel over twee interessante projecten. Dit is enerzijds validatie van een BI systeem, gebaseerd op een groot Data Warehouse, en anderzijds een computersysteem dat in een laboratorium in België, Nederland én Amerika gebruikt wordt. Samenwerken met mensen over de hele wereld, van Amerika tot Indië, is dus dagelijkse kost. Aangezien we betrokken zijn bij zowat alle fasen van een project, gaande van het verzamelen van de gebruikers ‘requirements’ tot nakijken van technische documenten en testen van het ontwikkelde systeem, leer je op korte tijd heel veel bij.   

Gelukkig krijgen we vanuit Ordina voldoende ondersteuning. Dit gebeurt door andere, ervaren consultants die met raad en oplossingen klaarstaan, en door middel van interne en externe trainingen. Er is een echte Q-academy, waar we uit een groot aanbod trainingen mogen kiezen. Daarbij wordt je niet beperkt tot validatie trainingen, maar kan je je op andere vlakken ontwikkelen. Ik volgde al een cursus C#, Project Management en een opfrissingscursus Frans. Binnenkort komt daar een training testing bij.

 Maar er is natuurlijk ook een leven buiten de werkuren bij de klant. Omdat we soms bij verschillende bedrijven werken, of op een campus die zo groot is als een klein dorp, komen we niet zoveel Ordina collega’s tegen op de werkvloer. Maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd met leuke team activiteiten. Zo gingen we met het Quality team een weekendje naar Nederland, waar we een cocktailworkshop volgden, barbecueden en een gps zoektocht deden. Naast de actieve uitstapjes, zoals een karting wedstrijdje, zijn er ook rustigere activiteiten, waaronder een bioscoopavondje. Voor ieder wat wils dus. En natuurlijk zijn er ook de evenementen op Ordina niveau, zoals de Nieuwjaarsrecepties, een ski-tripje naar Snowworld en een familiedag in Walibi. Genoeg dus om je collega’s goed te leren kennen. Iets wat niet altijd vanzelfsprekend is bij een Consultancy firma.

Ordina is mijn eerste werkgever. Veel materiaal om te vergelijken heb ik dus niet. Maar de open bedrijfssfeer, de fijne collega’s, en voldoende ontplooiingsmogelijkheden zorgen ervoor dat ik volmondig “Ja” kan antwoorden als je vraagt of ik tevreden ben bij Ordina.

 

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Marlies Bruyneels is Quality & Compliance Consultant bij Ordina. Zij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be