ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Zo’n vier jaar geleden kwam ik als CSV (computer system validation) consultant in de farmaceutische sector terecht. Het beviel me er, en het duurde niet lang of ik werd ‘Compliance Girl’, een bijnaam die ik kreeg van een Indische collega.

  • Adventure @ Ordina
  • 6 april 2016

Die twee woorden vatten prima samen wie ik ben en wat ik doe. Ik zorg ervoor dat onze klanten ‘compliant’ zijn. Dat ze voldoen aan de strenge wetten die bestaan voor de productie van geneesmiddelen, in farmaceutische labo’s en bij klinische studies. En in tegenstelling tot de meeste van mijn IT-collega’s, ben ik geen man.

“Wetten...” Hoor ik je denken. “Wat saai.” Maar voor je doorklikt naar de rest van onze interessante jobsite, wil ik je graag vertellen hoe mijn werkdag eruit ziet. Zodat je weet dat wetgevingen maar een topje van de ijsberg zijn. Zoals bij de meeste bedienden, werk ik het beste na een kopje koffie. Het is als het ware mijn brandstof. Als ik me ’s ochtends voor vertrek vol gooi, kan ik een goede drie uur verder. Dan lees en beantwoord ik e-mails in een hels tempo en voer ik testen uit. Dan kijk ik documenten na en vergader ik. Dan lees ik recent aangepaste procedures, en verspreid deze kennis nadien overal. Tot iedereens blijdschap, dat spreekt voor zich.

Wanneer mijn eerste koffieshot uitgewerkt is, kan ik gelukkig in de koffiekamer een hervulling vinden. Al hoor ik regelmatig gemopper dat dit eigenlijk geen échte koffie is. Het zou wel verklaren waarom sommige van mijn mails onbeantwoord blijven. Of documenten wekenlang onaangeroerd blijven staan. Waarom testen blijven steken in de eerste stap, en procedures soms niet gevolgd worden. De brandstof is gewoon op! Daarom lobby ik voor goede koffie, altijd, overal!

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Marlies Bruyneels is Quality & Compliance Consultant bij Ordina. Zij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be