ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Ik consultant, wie had dat ooit gedacht. Moet ik als pas afgestudeerde, die nog groen is achter zijn oren, komen zeggen hoe anderen hun werk moeten uitvoeren? Nee, als consultant krijg je de kans om bij verschillende bedrijven kennis en ervaring op te doen en dit te delen met anderen. Met een positieve houding en zin om bij te leren geraak je al een heel eind op weg.

  • 10 maart 2015

Als pas afgestudeerde werd ik door Ordina gecontacteerd nadat ze mijn CV terugvonden op de onderwijsinstelling waaraan ik studeerde. Na een aangenaam sollicitatiegesprek kreeg ik een contract om te beginnen als consultant. Ondertussen zit ik al iets meer dan drie jaar bij het Q-team van Ordina. Tijdens deze drie jaar heb ik al heel wat bijgeleerd op technisch, maar zeker ook op sociaal vlak.

Waar heb ik ondertussen zoal gezeten en wat heeft het me bijgebracht?
Na een eerste korte opdracht bij een farmaceutisch bedrijf ben ik kunnen beginnen bij een andere grote speler in de farma wereld, namelijk Merck.
Buiten de VS en Canada beter bekend als MSD. Hier kwam ik in de groep terecht van equipment validatie.
Hoe werken de toestellen die ze gebruiken in een productie- of labo-omgeving?
Werken deze toestellen wel zoals ze zouden moeten werken om veilige en kwaliteitsvolle geneesmiddelen te leveren aan de patiënten?
Dit moet allemaal getest en gedocumenteerd worden.
Het werk hield dus meer in dan aan een bureau zitten en wat papierwerk uitvoeren. Je kon het toestel echt testen en eventueel verbeteringen aanbrengen.
Wat je tijdens je studies had geleerd, zag je voor je neus in de praktijk.
Er was ook regelmatig een on-the-job-training, want er was ook heel wat nieuw voor me.
Dankzij de goede uitleg van enkele collega’s bij de klant, maar ook van collega’s binnen Ordina werd ik weer dat beetje slimmer.
Zo houden ze bij Ordina inderdaad ook regelmatig trainingen om jezelf met een grotere bagage verder te helpen in je werk.
Af en toe zijn er collega’s die hun projecten bij andere klanten aan de groep toelichten zodat je ook weet waar zij zoal mee bezig zijn en of ze je misschien wat kunnen verder helpen bij een project waar je zelf mee bezig bent.
Door de voorstelling van een project van een collega ben ik meer geïnteresseerd geraakt in de principes van sterilisatie.
Niet veel later kreeg ik bij MSD net de kans om het team van sterilisatie validatie te vervoegen. Met enige achtergrond geraakte ik makkelijker vertrouwd met de materie.

Naast de werk gerelateerde trainingen, zijn er ook andere trainingen. Eén die me nog steeds bij blijft is de Insights Discovery training.
Tijdens deze groepssessie ontdek je je eigen persoonlijkheid en wat er zoal de voor- en eventueel nadelen aan zijn. Maar evengoed hoezeer je met andere persoonlijkheden kan omgaan, hoe verschillend die ook zijn.­­­­­
Er zijn uiteraard nog verschillende andere trainingen zoals presentatievaardigheden, leren werken met MS Project om structuur te brengen in je projecten en nog veel meer. Er is zelf een mogelijkheid om je kennis Frans bij te spijkeren.

Last but not least, zijn er uiteraard de bedrijfsfeestjes en teambuildingsactiviteiten.
Keer op keer heb ik me hier goed geamuseerd. Dit afwisselend met muziek, humor, quiz, voor elk wat wils.
Zoals ik in het begin van deze blog al liet optekenen, zal wie een positieve houding heeft in deze groep ver op weg raken en dit in verschillende domeinen.

 

Over de auteur:

Koen Vankeerberghen is Quality & Compliance Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be