ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Het belang van software (testing) is immens en neemt alleen maar toe, het is zelfs zo belangrijk dat het niet meer weg te denken is uit het dagelijks leven. Stel je eens voor dat iets verkeerd loopt en het onmogelijk wordt om iemand te bellen, of je geen toegang hebt tot het internet. De economische, juridische of zelfs menselijke schade kan hoog oplopen als gevolg van fouten in software. Een belangrijke schakel in dit geheel zijn software testers. Zij zijn de facto diegenen die kwaliteit en continuïteit garanderen, alsook diegenen die meestal slecht nieuws brengen. Het ligt voor de hand dat de relatie tussen een software tester en zijn omgeving wel eens tot spanningen kan leiden. Heel belangrijk is een goede vertrouwensrelatie, want hoe je het ook draait of keert, iemands werk controleren wordt persoonlijk.

  • Adventure @ Ordina
  • 27 februari 2015

Ongeveer 6 jaar ervaring heb ik in software testing. Als ik hierop terugblik, merk ik dat de tijd niet heeft stil gestaan. Hoe ben ik eigenlijk in een software testing bedrijf beland? Had ik hiervoor gestudeerd? Neen eigenlijk niet, maar ik ben mijn carrière toch gestart als software tester. Klinkt dit bekend in de oren?
Mijn vorige werkgever is één van de grote spelers in software testing en was ook mijn eerste werkgever. Als consultant heb ik aardig wat expertise verworven in de telecom-, energie- en financiële sector. Het is als software tester een uitdaging om met verschillende mensen met diverse achtergronden samen te werken. Naarmate de projecten en jaren verstreken, werd mijn interesse alleen maar groter. Daarmee bedoel ik niet alleen projectmatig, maar ook alles wat er rond beweegt. Een volledig traject opvolgen vooraleer een software tester op project kan starten, het coachen en opvolgen van mensen, evaluaties afnemen, en het afsluiten van een project. Ik merkte dat ik daar veel energie en voldoening van kreeg.   

Al een tijdje werkte ik met onderliggend gevoel van “Ik kan toch meer... wat doe ik hier eigenlijk....” Ik had het gevoel meer in mijn mars te hebben maar maakte toch geen progressie. Hoe moest het nu verder? Zou ik blijven of zoek ik andere oorden op? Veranderen van job en op hetzelfde elan verder gaan, was zeker geen oplossing. Ik kreeg een aantal voorstellen, maar die waren niet in lijn met mijn verwachtingen. Ik bleef een beetje op mijn honger zitten en net wanneer ik mijn zoektocht stopgezet had, werd ik gecontacteerd door Ordina. Ik dacht, weer een consultancy bedrijf dat een mooi verhaaltje zal vertellen. Consultancy bedrijven zijn gekend om beloftes te maken, maar die worden meestal nogal snel vergeten. Ordina beloofde mij meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid, zowel intern als extern. Het voorstel was interesseant en zeker in lijn met mijn verwachtingen. Het leek me dan ook een ideale match. Tijdens mijn tweede gesprek werd mijn gevoel alleen maar versterkt. Bij Ordina kreeg ik de bevestiging en het vertrouwen waar ik naar op zoek was.   

Ik heb mijn gevoel gevolgd en heb geen seconde spijt dat ik de overstap naar Ordina gemaakt heb. Ik voelde mij meteen welkom, en werd ook meteen gerespecteerd. Samen bekeken we de verschillende carrièrepaden, want als werknemer bepaal je zelf welke richting je uit wil. Aangezien verwachtingen en eisen hoog liggen in onze maatschappij, is het leuk om deze puzzel eens samen te maken. Ordina maakt er werk van om de medewerker centraal te stellen, en om vertrouwen en verantwoordelijkheid te onderstrepen. Mijn motivatie en zelfvertrouwen kregen daardoor een fikse boost. Ik vind het geweldig om mezelf te zijn, mijn ideeën en ervaring te delen, en anderen te inspireren. Dat geeft me een fantastisch gevoel! Ik kijk uit naar de toekomst en ben benieuwd wat mij nog te wachten staat....

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Kenny Devos is Testing Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be