ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Voor mij is een job meer dan een plek om tijdens de weekdagen heen te gaan en een salaris op het einde van de maand. Een job moet iets zijn dat je graag doet, dat je grenzen laat verleggen en dat ervoor zorgt dat je steeds kan blijven groeien onafhankelijk van je leeftijd en je ervaringsniveau. Jessica De Buck

  • Adventure @ Ordina
  • 27 februari 2015

Sinds 2,5 jaar werk ik bij Ordina, hier heb ik mijn “thuis” als het ware gevonden wat mijn werk betreft. Mijn collega’s zijn collega’s die met mekaar samenwerken en met plezier kennis met mekaar delen, die mekaar helpen en met je mee denken over uitdagingen die we wel eens tegenkomen bij de klanten. Er heerst hier steeds een gezellige en gemoedelijke werksfeer.

Ik krijg hier ook de kans om mee te werken aan uitdagende en interessante projecten waar ik zelf veel uit kan bijleren en waar mijn kennis kan groeien. Opleiding, ontwikkeling en groei zijn net belangrijk bij Ordina, iets wat ikzelf ook heel belangrijk vind. Zo heb ik vorig jaar nog de kans gekregen om mezelf te verrijken met opleidingen over coaching en zo mezelf te oriënteren naar een nieuwe uitdaging als competence center manager, waar ik verantwoordelijk ben voor de opvolging van nieuwe ontwikkelingen en veranderingen binnen het Business Intelligence gebeuren van SAP technologie. Maar ik heb daarbuiten ook de kans gekregen om mee te werken aan het uitzoeken van een R-toepassing voor rapportering.

Hier krijg je de ondersteuning en de begeleiding om jezelf te verrijken met kennis op meerdere vakgebieden, alsook het aanscherpen van je soft skills. Ordina mag dan wel een groot bedrijf zijn, toch heb ik hier niet het gevoel een nummer te zijn op de lijst van de payroll, maar juist een geapprecieerde medewerker diens mening gehoord en in acht genomen word.

Als consultant vind ik het ook belangrijk om niet zomaar eender welke oplossing voor te stellen en te implementeren, maar om te zoeken en de ijveren voor de beste en meeste duurzame oplossing voor de klant. Om een goede balans te vinden tussen de wensen en dromen van de Business gebruikers en een performante en technisch propere oplossing. Dat is wat mij toelaat om trots te kunnen zijn op het geleverde werk. Ook hier vind ik daar een volledige match bij Ordina, want hier streven we samen naar de beste oplossing, daarom dat er ook steeds de keuze is tussen verschillende oplossingen en technologieën, zo krijgt de klant de kans om de oplossing te kiezen waar hij/zij zich het beste in kan vinden.

Nu 2015 van start is gegaan kijk ik al uit naar alle nieuwe uitdagingen en boeiende projecten waaraan ik zal mogen meewerken. Ik maak mij geen zorgen over de berichten in het nieuws over de realiteit dat we met zijn allen langer zullen moeten werken, want ik vertrek steeds met een goed gevoel en een gezond enthousiasme naar het werk. Dat is hoe een job, voor mij, hoort aan te voelen.

 

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Jessica De Buck is Business Intelligence Consultant bij Ordina. Zij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be