ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Na 3,5 jaar werken bij Ordina, ben ik recent begonnen op één van de beste projecten die ik al gehad heb tot nu toe. Ik ben van start gegaan bij het Telenet Yelo team.

  • Adventure @ Ordina
  • 30 maart 2015

Er zijn verschillende redenen waarom dit project echt de moeite waard is. Ten eerst is dit het eerste project dat ik al gehad heb tot nu toe, waarbij ik effectief mensen ken die de applicatie gebruiken die ik maak. Al mijn voorgaande projecten, eveneens leuk om te doen, gaven minder voldoening vanuit het ‘developer point of view’. Je maakt de applicatie, amuseert je hiermee en je krijgt de nodige schouderklopjes van je project manager, maar daar stopt het ook. Je komt thuis van je werk en praat over je dag, maar je gaat zelden in detail want de mensen rondom jou hebben vaak geen idee waarover het gaat.

Yelo daarentegen, wordt gebruikt door mijn vrienden, door mijn familie en door de vele mensen die ik tegenkom in het dagelijkse leven. Dit geeft je zo veel meer voldoening. Ik kijk uit naar die eerste keer dat ik tegen een vriend kan zeggen, dat de feature die hij zo vaak gebruikt en zo handig vindt, geschreven is door mij.

Een andere reden waarom ik zoveel plezier beleef aan mijn huidig project, is omdat ik de nieuwste technologieën kan gebruiken. Ordina heeft nog projecten die op vlak van technologie vooruitstrevend zijn, maar er zijn er nog meer die oudere technologieën gebruiken. Af en toe dit contrast hebben tussen je projecten is heel leuk en motiverend, maar geeft ook een boost aan je job en je verdere carrière. Dit is een van de mooiste voordelen van consultancy. Als je dan één van de meest prestigieuze projecten die Ordina kan bieden voorgeschoteld krijgt, dan maakt het de rit naar het werk, die rekening houdend met het Belgische verkeer een hel kan zijn, de moeite waard.

Hoe belangrijk en waardevol bovenstaande redenen ook zijn en van mijn professionele leven een echt plezier maken, er is één reden die, voor mij persoonlijk, het echte verschil maakt. Deze reden is het feit dat ik omringd ben door collega’s waar ik enorm graag mee samenwerk.

Eerst en vooral, als ik het op kleine schaal bekijk, is er ons development team. Dit zijn de mensen waar ik dag in dag uit heel nauw mee samenwerk. De mensen waarmee ik productief moet zijn, no matter what. Ons development team bestaat uit 3 personen. De 2 plaatsen naast mij, worden ingenomen door 2 van de beste collega’s van Ordina. Wij beschrijven ons team als ‘Team Awesome’ of ‘The Dream Team’, omdat we dat, eerlijk gezegd, gewoon zijn. We zijn goed op elkaar ingespeeld, leveren goed werk op en amuseren ons ook hiermee.

Buiten ons development team, zijn er nog veel meer mensen waarmee we moeten samenwerken. Rekening houdend met iedereen die meewerkt aan Yelo, komen we zo aan een aardige hoeveelheid mensen. Tot nu toe, aangezien ik nog redelijk nieuw ben in het team, heb ik nog niet de kans gehad om iedereen te leren kennen, maar de personen waarmee ik al heb samengewerkt of zijn een plezier om mee samen te werken en lijken me stuk voor stuk heel competente mensen die zelf ook genieten van het werk ze doen.

Ik hoop dat ik mijn gevoelens kan overbrengen naar de lezer van deze blog. Ik wil hiermee aantonen, hoezeer ik momenteel van mijn werk, mijn huidig project geniet en hoe dankbaar ik Ordina ben om mij deze kans te geven.

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Jef Bastiaens is Microsoft Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be