ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

Een waaghals zal ik mezelf nooit noemen, maar ik heb wel een zekere zin voor avontuur. In het verleden zat ik bij de scouts, ik zeil graag, en ik reisde al op mijn eentje door Vietnam en Japan. Maar hoe trek je dat door op de werkvloer?

  • Adventure @ Ordina
  • 16 september 2015

Na 9 jaar voor een bank gewerkt te hebben solliciteerde ik bij Ordina. Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd mij gevraagd waar mijn interesses lagen. Finance, uiteraard, maar ik gaf ook aan dat, aangezien Ordina actief is in verschillende sectoren, het mij wel iets leek om die ook eens te verkennen. “Allemaal mogelijk”, werd mij gezegd, en dat bleek niet gelogen. Ik werd uiteindelijk aangenomen als business consultant in de Finance unit.

Als je net begint als consultant start je uiteraard ‘on the bench’. Het eerste project dat mij werd voorgesteld was meteen iets speciaals: of ik zin had om de functie van project manager van een groot project bij ArcelorMittal over te nemen? Dat leek me uiteraard wel wat, en voor ik het wist mocht ik op gesprek bij de klant. Daar werd het mij meteen duidelijk dat dit echt wel een avontuur zou worden. Wat wist ik immers over staalproductie? Bovendien had ik geen kaas gegeten van Manufacturing Execution Systems (MES). Toen ik uiteindelijk groen licht kreeg van ArcelorMittal moet ik toegeven dat er toch sprake was van enige stress. Dezelfde soort stress die ik ken van aankomen in een land waar je de taal niet van kent. Maar de gedachte dat het om project management ging, waar ik goed in ben, en dat er bij Ordina heel wat MES-kennis aanwezig is, stelden mij enigszins gerust.

Na bijna een jaar project kan ik bevestigen dat het wel degelijk een avontuur is, maar wel één waar ik me op geen enkel moment oncomfortabel bij heb gevoeld. Er is hier immers een prachtig team van Ordinezen bezig die allemaal aan hetzelfde zeel trekken, en bovendien word ik geruggensteund door de mensen op het hoofdkantoor, waar ik steeds terecht kan voor vragen, opleiding en andere informatie. Dit project is verrijkend voor mij, en ik ben blij dat ik de uitdaging ben aangegaan.

Ik kan dus nu al met een gerust hart zeggen dat mijn volgende project voor wat mij betreft weer een totaal andere sector dan de financiële sector mag zijn. Want wat is er uitdagender dan je eigen grenzen verleggen? En dat kan bij Ordina. 

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Jan Serrure is Business Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be