ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

Begin dit jaar ontdekte ik dat ik een beetje uitgekeken was op de kleine omgevingen bij mijn werkgever. Ik besloot om op zoek te gaan naar een nieuwe job en een werkgever waar de omgevingen uitgebreider en complexer zijn. Ik ging dus op zoek naar een grotere uitdaging!

  • Adventure @ Ordina
  • 30 november 2015

Via een ex-klasgenoot vernam ik dat Ordina steeds op zoek is naar nieuwe medewerkers. Ik had meteen een goed gevoel tijdens de sollicitatiegesprekken. De medewerker staat echt centraal in dit bedrijf en er wordt veel aandacht besteed aan de groei van de medewerkers. Ik ben bij meerdere bedrijven gaan solliciteren, maar nergens kreeg ik hetzelfde gevoel als bij Ordina. Begin april ben ik dan ook gestart als technology engineer in de unit Infrastructuur bij Ordina.

Op mijn eerste werkdag werd ik hartelijk ontvangen in Mechelen en kreeg ik de nodige informatie over Ordina. ’s Middags was er een lunch voorzien, samen met mijn manager. Daarna kreeg ik een rondleiding op kantoor en maakte ik kennis met mijn collega’s.

Tijdens de eerste weken studeerde ik voor certificaties in Dell en Microsoft en na een paar weken kon ik naar een klant voor een korte opdracht. Deze opdracht omvatte het opstellen van een fysieke domain controller, die naast de oude infrastructuur draaide. Daarnaast configureerde ik een Hyper-V cluster om de bestaande virtuele machines te kunnen overzetten naar een nieuwe infrastructuur.

Na deze opdracht startte ik in het servicedesk team als technische versterking van het team. Het is een zeer tof en hecht team en dit geldt ook voor alle andere collega’s! Als je ergens mee vast zit, word je zo goed mogelijk verder geholpen.

Na een aantal weken kon ik aan de slag bij een grote multinational voor mijn eerste externe opdracht. Voor dit bedrijf was het ook een eerste samenwerking tussen Ordina engineers en de IT staff van het bedrijf. De opdracht omvatte het plaatsen van Fiber switches om de huidige opslagsystemen te koppelen aan 5 nieuwe servers. Het plaatsen van deze servers hoorde ook bij de opdracht. Deze servers werden via het netwerk gekoppeld op 10 Gb switchen die werden gelinkt naar het huidige netwerk. Ook hier diende weer een Hyper-V cluster te worden geconfigureerd.

Op dit moment werk ik wekelijks 3 dagen op kantoor voor kleine opdrachten en ondersteuning van de servicedesk. De 2 overige dagen werk ik bij een klant in de biotechnologische sector.

Tussen het werken door werk ik aan mijn persoonlijke groei. Ik word hierin goed ondersteund door Ordina, bijvoorbeeld door het volgen van opleidingen.

Ik heb een heel goed jaar achter de rug, met een aantal mooie uitdagingen. Ik heb leuke mensen leren kennen en mijzelf kunnen ontplooien, zowel op technisch vlak als mijn social skills.

Mijn goed gevoel over Ordina is er dus nog steeds. Iedereen is makkelijk aanspreekbaar en bereid je te helpen, van je naaste collega tot en met de CEO.

Start je eigen avontuur bij Ordina en ontdek de aangename veelzijdigheid van het bedrijf!

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Geert Clissen is technology engineer bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be