ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Na een goeie vier jaar gewerkt te hebben in de (vrij bescheiden) gamesector in ons Belgenlandje en na allerlei niet-zo-rendabele avonturen als zelfstandige, besloot ik vorig jaar in april dat het welletjes was geweest en dat het hoog tijd was geworden om een respectabel bedrijf te zoeken waar ik een mooie carriere kon uitbouwen. Een bedrijf met groeikansen, leuke mensen, toffe opdrachten, een omgeving waar ik kon bijleren van enthousiaste collegas en waar ik mijn eigen kennis kon delen met anderen. Dat bedrijf heb ik gevonden in Ordina.

  • Adventure @ Ordina
  • 2 maart 2015

Ik had nog nooit van Ordina gehoord toen ik één van hun vacatures tegenkwam op de website van de VDAB, maar deze vacature sprong mij meteen in het oog tussen de vele andere: Ordina beweerde een bedrijf te zijn waar je, indien je zelf geëngageerd bent, vele kansen krijgt om je bij te scholen en je kennis uit te breiden, onder andere via hun Competence Centers. Ook het feit dat Ordina reeds ettelijke malen de prijs voor 'Top Employer' had ontvangen, deed me vermoeden dat het geen slecht idee was om mijn kans te wagen.

 

Een paar telefoon- en twee sollicitatiegesprekken later, kreeg ik het goeie nieuws dat ik begin mei mocht beginnen. Ik moest, komende van de game sector, nog veel bijleren binnen .NET, maar mijn achtergrond en enthousiasme hadden hen kunnen overtuigen dat ik de stijle leercurve aan zou kunnen.

 

Ondertussen zijn we 9 maanden verder en sta ik er zelf soms van versteld wat ik op die tijd reeds bereikt heb bij Ordina: ik heb 4 Microsoft certificaten behaald, een MCSD op zak, talloze avondsessies gevolgd, ik zat in het winnende ConHacktivate team (een 24u code marathon waarin teams een project naar keuze maken), ... Ik heb op 9 maanden tijd letterlijk meer bereikt dan de vier jaar daarvoor tesamen en ik heb het gevoel dat dit allemaal nog maar net het begin is.

 

De sfeer binnen Ordina zit goed. Iedereen is gelijkgezind en wil er 100% voor gaan. Maar daarnaast wordt er ook vaak gelachen (vooral met de andere units :-) ) en de vele activiteiten zijn telkens weer de moeite om aan deel te nemen. Connectivaten is een deel van mijn leven geworden.

 

Mensen vragen mij soms of ik de gamesector niet mis. Ik zou liegen als ik zou beweren dat ik niet af en toe met heimwee terugdenk aan die periode, maar ik kan ook heel eerlijk zeggen dat ik totaal geen spijt heb dat ik de stap naar .NET heb gezet vorig jaar. Ordina is een innovatief en fun bedrijf dat je talloze kansen biedt om snel te groeien. Van mij zijn ze nog lang niet verlost. :-)

 

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Filip Van Bouwel is Microsoft Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be