ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Jezelf goed kennen en nadenken over je doelen zijn belangrijk om de juiste richting te kiezen in je loopbaan. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe job was het opmaken van een loopbaanplan dan ook cruciaal om keuzes te maken en mijn nieuwe job de juiste inhoud te geven.

  • Adventure @ Ordina
  • 25 april 2016

Tijdens mijn carrière van 20 jaar is mijn loopbaan niet altijd in een rechte lijn verlopen, maar af en toe met een zijsprong en soms een blokkade. Na een carrière van 12 jaar in Brussel besloot ik om een zijsprong te nemen, en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik werkte mijn CV bij, ‘pimpte’ mijn Linked-in profiel en bouwde mijn netwerk uit. Dankzij een vroegere kennis/collega kwam ik in contact met Ordina. Ik passeerde regelmatig met de wagen langs de kantoren van Ordina op de E19, maar had nooit gedacht dat ik daar zou gaan werken. Na twee gesprekken mocht ik starten.

Ordina heeft heel wat troeven in huis. Ik werk dicht bij huis en had meteen een goed gevoel bij de cultuur en werksfeer. De collega’s zijn tof, we lachen veel en de pizza’s na meetings zijn ook mooi meegenomen...

Ordina hanteert een open space en flex desk policy. De kantooromgeving is één grote ruimte en de werkplekken zijn flex plekken. Je kan dus in principe iedere dag een andere werkplek kiezen. Dit was wennen. Ik kwam uit een omgeving waar hiërarchie heel belangrijk was en ik vond het dus vreemd om een grote ruimte te delen met andere collega’s en managers. Ondertussen besef ik dat deze vlakke structuur alleen maar voordelen heeft. De lijn naar het management en de directie is hierdoor ook veel korter.

Daarnaast ervaar ik een goede balans tussen werk en privé. Mijn job levert me voldoende energie, waardoor ik meer tijd heb om te leven. Ik probeer mezelf ook steeds te verwonderen en met een open geest naar gebeurtenissen en opvattingen te kijken. Zo blijf ik creatief.

Ondertussen besef ik dat je actie nodig hebt om je volgende doel te bereiken. Zolang je achteruit blijft leunen in je stoel zal er niets veranderen. Op dit moment werk ik aan de volgende stap in mijn carrière: nadenken over welke koers ik wil varen bij Ordina en hoe ik mijn bestemming ga bereiken!

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Faruk Gundogan is technology engineer bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be