ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

De wereld van software testing is een raar iets. De ene dag word je op handen gedragen omdat je toch nog dat grote probleem van die applicatie blootlegde alvorens de hele winkel in productie genomen werd, met alle reparatiewerk en imagoschade vandien. Het andere moment wordt er een loopje genomen met de verantwoordelijkheden die we als tester behoren te nemen omdat we zogezegd alleen maar op zoek gaan naar wat ‘niet goed’ is, aan het muggenziften zijn én zelf niets opbrengen.

  • Adventure @ Ordina
  • 16 september 2015

En toch… Die tegenstrijdigheid is net wat mijn job als test consultant bij Ordina zo interessant maakt. Het beoordelen van prioriteiten, de creativiteit van onze kunde als software testers, de communicatie met en voor alle partijen en de balans bewandelen tussen het begrijpen van noden en het strategisch aanreiken van oplossingen. Strategisch is hier een belangrijk woord. Test consultant zijn is werken voor twee (in elke betekenis van het woord) Alle verantwoordelijkheden die je draagt, en de beslissingen die je neemt als software tester zijn beladen met contracten, marktwaarde, vaak veel geld en een soms ook een hele berg politiek. En dat maakt het zo interessant!

Bij Ordina, naar mijn ervaring méér nog dan bij andere bedrijven, heb ik altijd het gevoel gekregen dat competenties naar waarde ingeschat worden. Ideeën en voorstellen worden geapprecieerd en kansen worden aangereikt. Reeds vanaf het begin kon ik bij Ordina niet alleen het ‘hoe’ van software testing ten volle verrijken met ervaring, maar ook het ‘waarom’ wordt beantwoord, en er wordt invulling gegeven aan fierheid en de perceptie van ‘de ideale consultant’

Ik heb vroeger, in een vorig leven, nog lesgegeven als leerkracht – waarbij coaching, creativiteit en communicatie vooral de aspecten zijn die ik hoog ik een vaandel droeg. Ook nog vandaag worden het ondersteunen van collega’s, de creatieve oplossingen en het belang van elkaars mening gezien als de manier om verder te kijken, hoger te reiken – en dat is net wat ik van plan ben!

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Daan Dhollander is Test Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be