ORDINA BLOGT

ADVENTURE @ ORDINA

In het begin van dit jaar ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Na behoorlijk wat jaren interne ervaring bij mijn vorige werkgever in diverse functies en rollen, wilde ik meer ‘adventure’. Tijdens de gesprekken met Ordina Belgium kreeg ik sterk de indruk dat medewerkers centraal stonden. Geen ‘urenfabriek’ waarbij enkel uren maken bij de klant belangrijk is, maar echt aandacht voor de individuele groei van medewerkers en het centraal stellen van de klant.

  • Adventure @ Ordina
  • 16 november 2015

Na het voeren van een aantal gesprekken in Nederland en België ‘voelde’ Ordina Belgium gewoon het best. Daarnaast maakte het mij persoonlijk qua afstand niet uit. Ik woon in Zuid-Limburg (Nederland) en als consultant betekent dit ofwel reizen naar het noorden of het zuiden. Begin februari ben ik bij Ordina Belgium begonnen als business analist/projectmanager binnen de SAP unit.

Al in december, nog ruim voor de eerste werkdag werd ik uitgenodigd voor een kerstdiner in Brussel. Dit apprecieerde ik enorm. Nog niet eens in dienst en al direct betrokken worden, super! Ik ging graag in op het aanbod, zodat ik mijn toekomstige collega’s al kon leren kennen.

Tijdens de eerste werkdag in februari werd ik hartelijk ontvangen. We kregen informatie over Ordina als bedrijf, de strategie en regelingen. Daarnaast maakte ik kennis met al mijn collega’s. Al snel na het in dienst treden, kon ik op intake bij mijn eerste klant. Een week later startte ik met een uitdagende analyseopdracht in de utility sector.

Gedurende het jaar investeert Ordina Belgium in haar medewerkers. De organisatie houdt rekening met individuele wensen en stimuleert persoonlijke groei. Zo heb ik inmiddels diverse presentaties over uiteenlopende onderwerpen bijgewoond en een PRINCE2 en SCRUM certificeringstraject achter de rug. Ook voor mijn huidige masteropleiding zijn collega’s altijd bereid om enthousiast mee te werken aan projectopdrachten.

Ik kijk terug op een zeer geslaagd jaar, waarbij ik een nieuwe uitdagende carrièrestap heb gezet. Ik ervaar consultancy als een ‘accelerator’ voor groei. Je leert enorm veel door de verschillende opdrachten en omgevingen waarin je terechtkomt. Mijn gevoel van begin dit jaar over Ordina Belgium is zeker bevestigd. Ordina is een zeer informele platte organisatie, waarbij je de CEO even makkelijk aanspreekt als een directe collega. De organisatie staat open voor feedback en nieuwe ideeën, waar ook echt iets mee gedaan wordt. Persoonlijke groei van medewerkers en kwaliteit bieden aan klanten zijn speerpunten van Ordina. Collega’s zijn gemotiveerd, ervaren en zetten graag een stap extra. Geen bla bla maar inhoud en actie. Gewoon zorgen dat de klant een goede oplossing krijgt kortom ‘value for money’.

Verschillen tussen Nederlanders en Belgen zijn er zeker, maar daar merk ik bij Ordina weinig van. Hoewel de betekenissen van sommige woorden in het Nederlands en Belgisch toch echt wel anders zijn en dit soms zorgt voor hilarische momenten. Ook zal ik voorlopig nog lang moeten aanhoren dat het EK eindigt bij de Nederlandse grens… Maar och als troost is de kleur van onze huisstijl toch echt oranje.

Ik kan niet anders zeggen: ‘if you want adventure, go for Ordina!’

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Chris van Gerven is business analist/projectmanager binnen de SAP unit van Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be