ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

Zeven maanden geleden. Mijn eerste dag bij Ordina. Van toen tot nu, een heel avontuur en dat in de beste zin van het woord! Een dynamisch bedrijf waar de mensen eerst komen. Toen ik begon bij Ordina, mijn tweede job bij een consultancy bedrijf, had ik een vermoeden van hoe het er aan toe ging gaan. Bij een klant gezet worden, maanden niets meer horen en af en toe eens een activiteit op het HQ. Niets was minder waar!

  • Adventure @ Ordina
  • 27 februari 2015

Toen ik bij Ordina startte werd mij het verschil meteen duidelijk. Er werd tijd genomen voor gesprekken, of de klant goed bij je past, of het niet te ver is (indien je er alle dagen heen moet). Ordina heeft veel uiteenlopende klanten, er is dus voor ieders wat wils.

De managers van Ordina hebben ook regelmatig contact met hun mensen bij de klanten, zodat de huidige situatie besproken kan worden en indien nodig acties ondernomen kunnen worden.

 

De andere collega’s bij Ordina, en vooral de Java unit (tevens mijn unit), zijn over het algemeen allemaal jonge vlotte mensen die open staan voor technische vernieuwing, open dialoog, en niet te vergeten een hoge dosis fun tijdens vele activiteiten en sessies die nog georganiseerd worden.

 

Binnen de Java unit heb ik gekozen voor het CC (Competence Center) Architecture & Best Practices. Dit is iets waar ik graag mee bezig ben, een goede architectuur uitdenken en opzetten, gebruikmakend van de correcte programmeertechnieken om zo een goed product af te kunnen leveren.

 

Ordina voorziet ook al het nodige materiaal en opleidingen die de mensen nodig hebben. Zo volgde ik vrij snel een cursus tot Scrum Master en kreeg ik de nodige boeken om me te verdiepen in de wondere wereld van het Spring framework. Enkele keren per maand (de ene maand al wat meer dan de andere) worden er avondsessies over bepaalde onderwerpen georganiseerd. Deze activiteiten zijn veelal opgedeeld in de verschillende Competence Centers binnen de units. Dit zijn geen doodsaaie sessies, maar zijn zeker te smaken (zoals de voorziene pizza’s) en brengen op een fijne manier de mensen binnen Ordina met elkaar in contact over technische onderwerpen.

 

Het leukste aan het werken bij Ordina is toch wel dat het gevarieerd is, en dat je nooit alleen staat. Heb je iets nodig, vlug even mailen of bellen en er schieten een heleboel mensen in actie om ervoor te zorgen dat alles in orde komt.

 

Bij Ordina nemen ze ook interesse bij wat hun medewerkers nog buiten hun job uitoefenen. Tijdens mijn sollicitatie had ik een klein sideproject van mezelf laten zien, tot mijn verbazing was hier redelijk wat belangstelling voor binnen de Java unit. zo gaf ik op het JOIN evenement (een event waar enkele talks en demonstraties gegeven werden aan interne en externe mensen) een sessie over mijn project, en dat nog geen 2 maanden nadat ik in dienst was.

 

Dit alles maakt dat Ordina voor mij het perfecte bedrijf is om te werken. Je kan iedereen aanspreken, niemand is beter dan iemand anders. Je bent geen nummer, mensen kennen elkaar binnen Ordina. Ook als je bij een klant zit word je goed opgevolgd en verdwijn je niet in de vergetelheid. Vanuit Ordina worden de werknemers aangemoedigd om initiatief te nemen indien ze iets nodig hebben, een opportuniteit zien bij de klant of als er problemen zouden zijn.

 

Over de auteur:

Adventure @ Ordina

Kevin van den Abeele is Java Consultant bij Ordina. Hij werkte graag mee aan de promotie van de nieuwe Ordina wervingscampagne "Looking for Adventure". Ontdek andere getuigenissen en kom meer te weten over de Ordina avonturen via http://lookingforadventure.ordina.be