ORDINA BLOGT

Kickstart @ Ordina

In augustus zijn we gestart met ons jaarlijks kickstartopleidingsprogramma voor afstudeerders. Deze blog is een verslag met de ervaringen van de Testing kickstarters.

  • Kickstart Testing
  • 15 september 2015

Week 1

Eindelijk is hij daar, de eerste werkdag bij Ordina. Vol spanning en nieuwsgierigheid stappen we het Ordina gebouw binnen. Eerst op het programma staat een introductie van het bedrijf en de voornaamste zaken die we moeten weten omtrent personeelszaken. Meteen worden ook de laptops uitgedeeld en krijgen we de sleutels voor onze wagen. Uiteraard is iedereen heel benieuwd welke het nu geworden is dus gaan we met z’n allen naar buiten om de auto al eens te gaan inspecteren. Nu we toch in het zonnetje staan wordt er besloten om een groepsfoto te maken. Dolenthousiast springen we collectief de lucht in maar helaas slagen we er niet in een correcte timing te vinden en blijft het bij een “landings”foto.

Tijdens de lunch krijgen we volop de tijd om rustig kennis te maken met onze medekickstarters en worden we getrakteerd op pizza. Nadat deze allemaal zijn opgesmikkeld beginnen we aan het tweede deel van de dag, de kennismakingsspelletjes. Gezien we toch met een aanzienlijke groep zijn, vergt het wel wat inspanning om iedereen zijn naam te leren. Gelukkig kunnen we ondertussen onze pizza eraf sporten door met strandballen te gooien naar elkaar, om zo de namen beter te onthouden. Nadien volgen nog een paar creatief gevonden spelletjes en vervolgens zit de eerste dag er op.

De volgende dag arriveren we met een gerust gemoed, aangezien mijn medekickstarters een toffe bende vormt en we allemaal zin hebben om bij te leren. Van dinsdag tot donderdag volgen we de opleiding “Succeseigenschappen van een consultant”. Aan de hand van wat theorie, maar vooral veel praktijkoefeningen leren we hoe we best voorkomen bij onze toekomstige klanten om een goede werkrelatie op te bouwen. Iedereen treedt wat buiten zijn comfortzone en we geven elkaar constructieve kritiek en feedback om het maximale voordeel uit deze opleiding te halen.

Vrijdag volgt de Scrum en Agile opleiding. Iets technischer, maar zeker helder uitgelegd voor zij die niet vertrouwd zijn met deze manier van werken. Wederom met veel praktische oefeningen en interactie wordt de essentie van Scrum ons bijgebracht. Na een leerrijke dag concluderen we met een XP-Game. Hierin kunnen we de kennis die we hebben opgedaan omtrent Scrum omzetten in de praktijk. Als afsluiter van de week konden we kennismaken met een aantal mensen van ons team in de Ordina bar, een toffe manier om het weekend in te zetten.

 

Week 2

Na een eerste week gevuld met presentation skills, scrum en agile technieken, gingen we tijdens de tweede week nog dieper in op presenteren, consulting skills & change management.

Allerlei structuren werden naar ons hoofd geslingerd : MECE, Fishbone , Mind Map, alsook Value metrix, ToGROW , etc. We werden meestal in kleine groepjes verdeeld van 2 of 3 personen om samen deze technieken onder de knie te krijgen. Onze uitkomst was niet altijd correct, maar we leerden van onze foutjes en vooral samenwerken aan een doel.

Het was een plezante, interessante, maar ook uitputtende week.

 

Week 3

In week 1 en 2 leerden we vooral hoe we een goede consultant kunnen zijn, in week 3 kregen we vooral specifieke opleidingen rond testing. ISTQB en Quality Center om specifieker te zijn.

We zijn de week dus begonnen met een cursus ISQTB. Het was een cursus waar er heel wat theorie naar ons hoofd werd geslingerd. Gelukkig hadden we de week voordien al een intensieve cursus gekregen en was het voor een klein deel wel herhaling.

Na deze intensieve ISTQB cursus hebben we een korte maar gedetailleerde cursus over Quality center gekregen. We sloten dan de week af met een dagje zelfstudie om onze leerstof te kunnen herhalen.

De derde week was een interessante, plezante, maar mentaal zware week. Gelukkig kwam het weekend er snel aan om ons hoofd wat te kunnen verluchten. Na het weekend starten we al met twee kickstarters bij een klant. Dit geeft ons best wel wat positieve stress.

 

Week 4

Sebastien en Mitchell starten bij hun eerste klant, KBC. Met een lichte dosis gezonde stress komen we aan aan het grote immense gebouw van KBC te Leuven, wat moeten we verwachten van onze eerste job als Tester? Hebben we wel genoeg gezien tijdens onze opleiding om het hier tot een goed einde te brengen? We hebben namelijk nog maar 3 weken opleiding achter de rug, waarvan maar een paar dagen expliciet over testing zelf.

De eerste dag is een introductiedag zoals dat gaat als je start bij een nieuwe werkgever. Je krijgt je spullen en een korte introductie over hoe alle applicaties te gebruiken. Dan volgt de eerste kennismaking met een applicatie die we gaan moet testen.

De volgende dag en dagen kunnen we dan eindelijk aan de slag als testers. De ene case na de andere moeten we zien te testen. Maar elk bedrijf heeft wel zijn kwaaltjes, zodus ook KBC, soms werkt de één of andere server niet waardoor je een beetje moet wachten, maar al bij al valt dit nog goed mee.

Volgende week zal ook Fay ons vervoegen als tester bij KBC. Hopelijk zal het ook voor haar hier goed meevallen en kunnen we samen als echte Ordinezen Ordina promoten bij KBC!

 

Mitchell, Fay, Sebastien en Kris