ORDINA BLOGT

Kickstart @ Ordina

In augustus zijn we gestart met ons jaarlijks kickstartopleidingsprogramma voor afstudeerders. Deze blog is een verslag van de ervaringen van de Quality kickstarters over hun volledige opleidingstraject.

  • Kickstart Quality
  • 15 september 2015

Begin juli werden wij, 5 nieuwe kickstarters voor het Quality team, heel hartelijk ontvangen bij Ordina. Na het gebruikelijke papierwerk werden we wegwijs gemaakt in het bedrijf en wisten we waar we de koffie en chocomelk konden vinden. Tijdens de lunch leerden we elkaar en onze managers beter kennen. De dag nadien startten we met de opleidingen specifiek voor de onze unit. Hierbij kregen we het gezelschap van twee Nederlandse collega’s, “zeg maar”, die het terugkoppelen al goed onder de knie hadden en bij wie de info “even moest landen”. We kregen trainingen van mensen die naast de theorie ook hun ervaringen deelden en ons een goed inzicht gaven in wat we kunnen verwachten in het werkveld. We leerden bij over alle onderdelen van de Q unit: van computer systeem validatie en SQL naar proces validatie, laboratory equipment tot mobile apps. De workshops gaven ons de kans om de theorie meteen toe te passen op een leuke manier, direct gelinkt aan de praktijk. We kregen zo een goed idee van wat we liever zouden doen en wat onze sterktes zijn. Spijtig genoeg (maar fantastisch voor hem) moesten we al afscheid nemen van Benjamin, die kon starten bij een project bij Pfizer. Na het verwerken van dit verlies, kregen we een weekje om te bekomen van de eerste intensieve trainingsweken.

En toen kwam de tweede lading kickstarters van de andere units… Meer dan 20 nieuwe mensen, die we snel wat beter leerden kennen tijdens de kennismakingsspelletjes. We hebben geleerd wie wel en niet met een bal kan gooien, wat iedereen belangrijk vindt en wat we “de vinger” geven. Dat bleek vooral te laat geleverde pizza te zijn, die dan ook nog eens op de grond plakte. De trainingen erna focusten zich op softskills. We werden ondersteund door een actrice om te leren begrijpen hoe we overkomen bij anderen. Toen we vernamen dat Wouter ook naar Pfizer zou vertrekken, konden we onze emoties echter niet meer onderdrukken. Gelukkig konden we vrijdag een kinderfeestje organiseren tijdens de SCRUM training. Natuurlijk heeft het Q team de rest ingemaakt J! Go Q! We hebben ons vooral goed geamuseerd tijdens de sprints en geleerd dat bootjes vouwen niet meer zo simpel is, dan toen we kleuters waren. En ook dat ballonnen blazen en knopen niet meer zo vanzelfsprekend is.

De week erna kregen we training samen met de kickstarters van Testing, rond consultancy skills en change management. Ook Frederik en Majken mochten op gesprek bij Pfizer deze week, dus lunchbuddies hebben we daar al.

We hebben tijdens de hele kickstart opleiding veel bijgeleerd, van onze trainers, managers en van elkaar!

Majken, Benjamin, Frederik, Wouter en Frederik