ORDINA BLOGT

Kickstart @ Ordina

In augustus zijn we gestart met ons jaarlijks kickstartopleidingsprogramma voor afstudeerders. Deze blog is een verslag van de ervaringen van de Java kickstarters.

  • Kickstart Java
  • 15 september 2015

Week 1

Op 3 augustus startten we met 5 kickstarters in de business unit Java. Dit betekent dat we tijdens onze kickstarter opleiding zeer technisch zullen worden opgeleid. De eerste week hebben we samen met de kickstarters van de andere units opleidingen gevolgd. Op de eerste dag hebben we onze auto en laptop in ontvangst genomen en daarnaast alle kickstarters leren kennen aan de hand van verschillende spelletjes. De volgende dag is de eigenlijke opleiding begonnen. Zo hebben we in drie dagen geleerd hoe we een succesvolle consultant kunnen zijn aan de hand van rollenspellen met alle kickstarters. De laatste dag van de week hebben we kennisgemaakt met de SCRUM en agile methodologie. Op die manier kunnen we effectief samenwerken in teamverband. Om de week af te sluiten hebben we vrijdagavond nog kennisgemaakt met enkele collega’s en competence leaders van onze unit. Volgende week gaan we van start met de technische opleiding.

 

Week 2 en 3

10 augustus was onze eerste dag technische opleiding. We hebben toen kennis gemaakt met Java EE wat voor de meeste onder ons nieuw was. Na een presentatie van één van onze competence leaders hebben we onze tanden meteen in een hands-on lab gezet.

We hebben ook informatie gekregen over de certificaten die we kunnen halen. Na deze uitleg kregen we een dag zelfstudie om ons voor te bereiden op het eerste certificaat: OCA (1Z0-808).

Yannick en Ken, twee ervaren Java ontwikkelaars, hebben ons de nieuwe features van Java 7 en 8 bijgebracht waaronder lambda’s, try-with-resources, multi-catch en diamond-operators.

De derde week kregen we er een kickstarter bij, Hans. Die maandag hebben twee collega’s, Dieter en Haroun, ons getoond welke ontwikkelomgevingen we kunnen gebruiken en al kennisgemaakt met de dev-case waar we in de weken van onze opleiding nog aan gaan werken.

De dagen daarna zaten we allemaal gezellig samen in de mini-meeting-room op de derde verdieping (M32). Hier hebben we ons verdiept in het Spring-framework gegeven door Andreas en Ken.

Op donderdag volgden we nog een sessie over Servlets en Spring MVC. De dag erna kregen we weer de tijd om ons voor te bereiden op het OCA-certificaat.

Volgende week frissen we onze front-end kennis op en maken we kennis met unit Testing. We hebben ons ook ingeschreven voor Bar Plezand. Donderdag is er nog een dag zelfstudie voorzien en we kijken uit naar de teambuilding met alle kickstarters op vrijdag!

 

Week 4

Maandag hebben we een hands-on gedaan van een project met de technologiën HTML, CSS en JavaScript.

Dinsdag hebben we geleerd hoe we onze zelfgeschreven code kunnen testen met mocks en kregen we een introductie tot integratietesten.

Woensdag hebben we geleerd wat voor mogelijkheden er zijn van aanvallen op software en websites en hoe we dit kunnen voorkomen. In de namiddag hebben we onze verworven kennis mogen toepassen op HackTheSite waar we de security moesten proberen te omzeilen. Daarna was er een business unit meeting waar we zijn voorgesteld aan onze collega’s uit de unit en zijn de stand van zaken besproken. Hierna mochten we naar het leuke Bar Plezand, waar we lekker hebben kunnen eten en drinken.

Donderdag hadden we een dag zelfstudie en konden we ons mentaal voorbereiden op de teambuildingdag in Mechelen.

Vrijdag zijn we ‘s middags gaan eten met alle kickstarters in het centrum van Mechelen, waarna we de teambuildingactiviteit ‘The Target’ hebben gespeeld. We werden verdeeld in vier groepen waaronder 1 ‘gangster’ groep en 3 ‘politie’ groepen. Het was de bedoeling dat de politie de gangsters konden vatten. Spijtig genoeg hebben we dit spel wel verloren.

 

Week 5

In week 5 hebben we eindelijk onze tanden kunnen zetten in de dev-case. Dit is een cutting-edge tool die we mogen uitwerken voor de units die gebruik maken van microservices, REST, Spring boot, Angular.js, Git en nog zoveel meer. Deze tool biedt een overzicht en opvolging van de carrière van elke werknemer bij Ordina. Hier hebben we van maandag tot donderdag aan gewerkt.

Vrijdag hebben we een introductie gekregen over de CV-tool van Ordina waarna we zelf ons Ordina-CV mochten genereren met deze tool.

 

Jasper, Mathias, Gert-Jan, Kevin en Jeff