ORDINA BLOGT

Adventure @ Ordina

  • Naomi Torfs
  • 3 oktober 2016

Wij, groentjes.

Beschouwd worden als een groentje kan verschillende betekenissen hebben.

Allereerst kan het zijn dat men je bekijkt als een ecologisch ingesteld persoon. Uiteraard heeft deze eigenschap een breed spectrum, van kleine groene aanpassingen tot het regelrechte geitenwollensokken type. Misschien ben je net overgeschakeld van zilverpapier naar een brooddoos, misschien eet je ’s middags in de Ordina kantine de restjes van de avond ervoor op, misschien ga je dagelijks met de fiets naar je werk of misschien koop je enkel tweedehands kledij, ligt er een dikke laag stof op je bedrijfswagen, sta je nooit langer dan 5 minuten onder de douche, gebruik je geen shampoo, zijn de luiers van je 2 maand oude oogappel uitwasbaar etc. Het kan allemaal. Ik heb alvast enkele groene kickstarters gespot.

Daarnaast kan het zijn dat men je bekijkt als nieuweling, onervaren, nog groen achter de oren, een noob. Kunnen we een kickstarter beter beschrijven? Waar we in juni nog op oncomfortabele aulabanken zaten, zitten we nu op aangename stoelen en aan clean desks. Waar we in juni nog maar een vaag idee hadden van wat er allemaal op ons te wachten staat op de werkvloer, is het beeld nu al wat duidelijker. Waar we in juni nog wel eens om 11u in ons bed lagen (want dat is leuker dan studeren), zitten we nu met stip om 9u in een Ordina meeting room voor een volgende opleiding die onze technische achtergrond dag bij dag verscherpt.

En sinds enkele dagen weet ik dankzij de Insights workshop die Ordina aanbiedt als soft skill training dat groen nog een andere betekenis kan hebben. In dat geval bén je niet groen, maar héb je “groene voorkeuren” in je persoonlijkheid. Kickstarters met een groene voorkeur zijn helemaal voor harmonie, voor ‘alles op zijn tijd’, voor uitstekende collegiale relaties, voor peis en vree. Zij zijn de lijm die een team bijeen houdt en de kalmte bewaren. Dankuwel groentjes!

Ikzelf scoor ik 2.5 op de groenscore: tamelijk ecologisch ingesteld, recht van de schoolbanken en groen als tweede voorkeur.
En jij, hoe groen ben jij?