ORDINA BLOGT

Hercules Trophy 2017

  • Nico Franckx
  • 8 augustus 2017

Nico vertelt

Ik ben Nico, ik begon in augustus 2016 te werken bij Ordina als Microsoft BI consultant.

Tijdens de eerste twee maanden van mijn loopbaan was ik, samen met de andere starters, intensief bezig met het traineeship dat me zou klaarstomen voor mijn eerste project bij een klant.

Het leek me leuk om mijn collega's ook te leren kennen op een informele manier. Toen ik hoorde dat Ordina in 2017 zou deelnemen aan de Hercules Trophy, stuurde ik meteen een mailtje naar de collega's met het voorstel voor onze deelname. We zouden nog altijd een team vormen, maar nét iets anders dan op het werk ... hoewel ik toch enkele gelijkenissen vond ...

Tijdens de Hercules Trophy bestaat elk team uit zeven deelnemers, waarvan eentje zich uitroept tot kapitein. Vergelijkbaar met een IT-project bekleden ook hier alle teamleden verschillende functies. Binnen consultancy heeft elk project nood aan iemand die het overzicht behoudt en zich inzet voor de communicatie. Van op tijd aanwezig zijn bij de opdrachten tot het afhalen van de voorziene voedselpakketten, de kapitein is verantwoordelijk voor zijn team en voor een goede afloop van de dag.
Alle teams geven gedurende een kwartier het beste van zichzelf in de ingeplande proef. Daarna krijgen ze een kwartier de tijd om te recupereren en belangrijker: om zich te begeven naar de volgende locatie.

En wat heb ik geleerd uit deze dag gevuld met levensgrote spellen en uitdagingen? Er verandert praktisch niets aan het karakter van de collega’s. Zo zal een gedreven persoon het team blijven pushen, en zal een beredeneerd individu de tijd nemen om eerst de proef te analyseren.

Ons team was trouwens niet het enige dat meedeed onder de vlag van Ordina. Het was leuk om te zien hoe mensen uit alle hoeken van ons bedrijf gemixte teams vormden en hoe iedereen elkaar aanmoedigde. Vooral op momenten waar jij staat te wachten bij een proef die eerst door andere Ordinezen uitgevoerd wordt merk je dat collegialiteit sterker is dan een eventuele rivaliteit en voel je dat alle teams van Ordina effectief deel uitmaken van één groter team.

Ons team kwam uiteindelijk uit op de 64e plaats, in een groep van 182 teams. Het beste Ordina-team vonden we trouwens terug op een indrukwekkende 18e plaats.

Aflsuiten deden we door het beest uit te hangen op de dansvloer, nooit gedacht dat ik dat nog ging doen met collega's die ik nog niet zo lang ken!
Het was een onvergetelijke afsluiter van een geweldige dag. En wie weet kan jij volgend jaar ons team komen versterken, op kantoor, op het parcours, of op de danslvoer.