ORDINA BLOGT

6 redenen waarom ik voor Ordina koos

Zo'n 2 jaar geleden kwam ik met Ordina in contact via social media. Op dat moment wist ik dus nog niets over dit bedrijf, en al zeker niet of het wel bij mij zou passen. Vandaag deel ik met jullie de 6 dingen die mij overtuigden om bij Ordina stage te lopen en vervolgens te solliciteren.

  • Nico Franckx
  • 31 juli 2017

1. Stages en vakantieprojecten

Mijn eerste dag bij Ordina, dat was als stagiair. Een unieke ervaring, want er was altijd wel iets te doen. Er werden zelfs uitdagende stage-opdrachten voor ons uitgedacht. Ik leerde hoe de wereld van IT-consultancy in elkaar zit, hoe de business werkt. Ik voelde me klaar voor de arbeidsmarkt.

2. Kickstarter opleiding

Wie geselecteerd wordt om het Kickstarter programma te doorlopen krijgt in augustus en september een intensieve training. De collega's met meer ervaring trainden en coachten ons, maakten ons wegwijs met alle tools, en zorgden er voor dat we klaar waren voor ons eerste project bij een klant. Als aflsuiter werkten we - de kickstarters van VisionWorks - een realistische use-case uit: de ideale gelegendheid om te brainstormen en de vergaarde kennis te bundelen om een solution uit te bouwen.

3. Collegialiteit

Ordina werkt constant aan het uitbouwen en onderhouden van haar klantenbestand. Om het leerproces van nieuwe aanwinsten te bevorderen wordt getracht deze mensen te plaatsen op een project waar reeds een collega aan de slag is. Bots je op een gegeven moment toch tegen een probleem? Schrijf gerust een aantal collega’s aan en je wordt spoedig verder geholpen.

4. Kennisdeling

De IT wereld staat niet stil, onze kennis moet uiteraard up-to-date blijven. Daarom staan er talrijke avondsessies op het programma - competence center meetings -, waar onder collega's gepraat wordt over de nieuwste technologieën en ontwikkelingen binnen hun domein. Moeilijke concepten worden aan de hand van tastbare voorbeelden uit de doeken gedaan. En natuurlijk, om de hongerige magen te stillen en de uitgeputte geest weer op kracht te brengen worden er steevast een aantal pizza’s besteld.
Verder komen er soms ook trainingen rond consultancy skills en presentatietechnieken aan bod.

5. Competence centers

Ordina biedt een grote verscheidenheid aan services. Om het overzicht tussen technologieën te bewaren werden competence centers in het leven geroepen. Deze structuur zorgt voor een centralisatie van de expertise en een duidelijk overzicht van de mogelijkheden. Merk je na een aantal maanden dat je voorkeur uitgaat naar een ander softwarepakket? Een gesprek met je manager is al wat nodig is om een transitie in gang te zetten.

6. Fun en activiteiten

Op tijd en stond wordt door Ordina, of door collega’s zelf, een avondactiviteit georganiseerd, eentje die niets met IT te maken heeft. Zo ging de laatste team-meeting gepaard met een initiatie schermen en gingen een aantal collega’s elkaar reeds te lijf in een wedstrijd Archery Tag en Airsoft. Afsluiten wordt steevast gedaan met een gezellige babbel en een fris drankje uit de bar.
Daarnaast zijn er elk jaar ook open bars, daar is iedereen welkom voor lekker eten én drinken, een informele babbel, en soms zelfs spelletjes of een old school kantoorfuif.


Zelf zin gekregen in een job bij Ordina? Neem gerust contact op, wie weet zien we elkaar binnenkort!