ORDINA BLOGT

Beken kleur!

Zelkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies...

  • Caroline Vandewal
  • 13 oktober 2014

Al van jongs af aan moeten we keuzes maken: Wat ga ik studeren? Welke school kies ik? Welke job wil ik later? En eens gestart met werken dan gaat het kiezen verder: Wil ik carrière maken of kies ik voor mijn gezin? Wil ik specialist zijn of liever generalist? Wil ik een leidinggevende functie of blijf ik technische expert? Een goede kennis van je eigen sterktes en zwaktes - zelfkennis dus -  zou je in staat moeten stellen om deze beslissingen beter te nemen en dus meer richting te geven aan je carrière.

De Ordina Academy organiseert een aantal keer per jaar de training ‘Ontdek je eigen stijl volgens het Insights Discovery Model’. In deze training leer je niet alleen jezelf beter kennen, maar krijg je ook meer inzicht in anderen. Als consultant is het immers belangrijk dat je een juiste inschatting kan maken van de stijl, behoeften, aanpak en drijfveren van de klant.

De training is gebaseerd op het Insights Discovery model van Carl Gustav Jung’s persoonlijkheidstypologie. Insights Discovery is een statistisch gevalideerd instrument dat ervan uitgaat dat elke persoon unieke kwaliteiten bezit. Door middel van een eenvoudige kleurentaal krijg je een beeld van jouw voorkeursstijl in gedrag. Het ene type is niet beter dan het andere. Elke type heeft voor- en nadelen, kwaliteiten en beperkingen. Je leert hoe je je met anderen types kan verbinden en zo de samenwerking sterker en effectiever kan maken.

De basis van het Insights Discovery model zijn de volgende vier kleuren:            

 

Welke kleur ben jij? Veel verschillende kleuren in een team maakt dat je een dynamisch en goed team hebt volgens de Insights Discovery theorie. Althans, als jullie goed samenwerken. Gebruik je kennis over anderen dus in je communicatie. Durf gerust zeggen: ‘Zeg, vandaag ben je wel erg rood in je communicatie’. Dit komt de samenwerking en productiviteit alleen maar ten goede.

Over de auteur:

Caroline Vandewal

Caroline is een van de drijvende krachten achter Ordina’s HR-beleid. Ze begeleidt de toepassing van HR-processen en ondersteunt collega’s in hun ontwikkeling. Integriteit en een positieve sfeer komen bij haar op de eerste plaats.