ORDINA BLOGT

IN THE SPOT Andreas Evers Java Consultant

De connectivator spot regelmatig een job binnen Ordina en legt een interview af met een van onze collega's binnen dat terrein. Deze keer een interview met onze Java Consultant Andreas Evers.

  • The Connectivator
  • 28 februari 2014Hoe jong ben je, waar kom je vandaan?
Ik ben 27 jaar en kom uit het Gentse. Tijdens mijn looptrainingen heb ik mijn vriendin leren kennen en we zijn een jaartje geleden naar Brussel verhuisd. De pendeltijd heb ik hiermee kunnen reduceren tot een kwartier, wat me elke dag extra vrije tijd geeft.

 

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?
Tijdens mijn studies kwam een Ordina-collega een presentatie geven. Ik was meteen geboeid door de grappige en gevatte uiteenzetting. Toen bleek dat ik mijn eindstage kon doen bij Ordina, aarzelde ik geen moment. Dat ik als stagiair initiatief kon nemen, vond ik geweldig motiverend. Ik proefde ook van de open en gedreven sfeer onder de collega’s. Na mijn stage moest ik dan ook helemaal niet meer overtuigd worden van het bedrijf waar ik aan de slag wou gaan: Ordina was een meer dan logische keuze.

 

Hoe lang werk je al bij Ordina?
Nu bijna 6 jaar.

 

Wat was je eerste indruk van Ordina?
Eens aan de slag bij Ordina werden mijn indrukken van tijdens mijn stagetijd bevestigd: de bedrijfscultuur is opvallend open en inspirerend en er wordt veel autonomie en vertrouwen gegeven. Samenwerken verloopt in een informele sfeer. De drempel om je leidinggevende aan te spreken is laag en je bent niet zomaar een resource.

 

In welke unit werk je bij Ordina?
Ik vertoef in de ORAJ of Oracle/Java business unit.

 

Wat is je rol bij Ordina? Heb je bepaalde expertises?
Momenteel ben ik Java consultant bij Belgacom. Daarnaast neem ik sinds enkele maanden de rol op van Architecture & Best Practices Competence Lead. In de unit delen we als collega’s onze kennis en ontwikkelen we samen nieuwe expertise die sterk toekomstgericht en innovatief is. Als Lead organiseer ik werksessies en volg persoonlijke ontwikkelingsplannen van de collega’s op. Zo kan ik verbindend optreden en mijn sociale vaardigheden verder uitbreiden. Allemaal heel uitdagend en stimulerend!
Buiten de unit komt het er vooral op neer algemene technische ondersteuning te bieden.

 

Op welke verwezenlijking van het afgelopen jaar ben je het meest trots?
Met de Ordina-mensen in het Belgacom team hebben we de voorbije maanden een volledige hervorming van de technische werkomgeving kunnen doorvoeren. Oude technologieën hebben we vervangen door de meest trending frameworks zoals AngularJS, Thymeleaf, Spring REST, Spring Data, Thucydides etc. Door onze ambitieuze aanpak veranderde ook de mentaliteit van het team: clean-code standaarden en een toekomstgerichte visie. Dat we die innovaties samen konden realiseren voor onze opdrachtgever, daar ben ik heel trots op.

 

Wat vind je van de overall expertise bij Ordina?
Het product dat Ordina verkoopt is de up-to-date expertise en de creativiteit van zijn mensen. In het uitbouwen daarvan investeert Ordina voortdurend. De medewerkers kunnen zich continu verrijken en ontplooien en hun ambities binnen het bedrijf realiseren. Door operationele planningen, goede communicatie en opvolging en aansturing zijn de resultaten voor de klanten ook gegarandeerd.

 

Wat vind je van de werksfeer bij Ordina?
De team-spirit blijft voor mij een heel sterke troef van dit bedrijf. Er wordt vanuit de leiding ook veel aandacht besteed aan de werksfeer en er zijn verschillende mogelijkheden om  als collega’s mekaar te  ontmoeten. Elke vrijdagavond kan je aan de bar terecht voor een welverdiende pint, de moderne kantoorinrichting is een waar voorbeeld voor de sector, er zijn de fun events, de business unit events, de weekendjes in de Ardennen, … Zelfs de Competence Center meet-ups worden gecombineerd met pizza à volonté en een avondje bowlen. Genoeg manieren om ook informeel te overleggen met mekaar en om de dagelijkse stress van je af te werpen. Verder is er een heel down-to-earth relatie met je manager, wat het vertrouwen en de inzet nog versterken.

 

Als je Ordina zou aanprijzen als werkgever, wat zou je dan vermelden als grootste troef?
De ondernemende bedrijfssfeer en het geloof in kwaliteiten en doorgroeipotentieel van de medewerkers zijn, voor zover ik weet uniek in de sector. De betrokkenheid van iedereen is dan ook hoog.
En als extraatje: als autoliefhebber zou ik er toch ook graag het comfortabele budget voor de bedrijfswagen aan toevoegen.

 

Beschrijf Ordina met drie woorden.
Expertise, vertrouwen, doorgroeimogelijkheden.

 

Welk Ordina moment zal jou het meeste bijblijven?
Toen we met naar het eiland Texel trokken voor ons jaarlijks Ordina weekend.
Op de laatste avond was er een barbecue gepland en doordat iedereen zijn of haar partner mee mocht brengen was er een extra grote tent geïnstalleerd. Nu was er die avond storm aangekondigd en die bleef niet uit. Het werd zo erg dat de tent begon los te komen. Onze CEO probeerde het tevergeefs op te lossen door aan de pilaren te gaan hangen. Als dat geen bewijs van connectivation is!

 

Als je één ding mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?
Nog meer weekendjes met het hele bedrijf!

 

Nog iets toe te voegen?
Dit ging nog vlotter dan ik had verwacht!