ORDINA BLOGT

Ordina Belgium ontvangt keurmerk

Een jaar lang mag Ordina Belgium het exclusieve keurmerk van Top Employers België dragen! Het startschot hiervoor werd gegeven tijdens een prestigieus diner. Een kort verslagje van de avond...

  • Caroline Vandewal
  • 20 februari 2014

Op 19 januari 2014 maakte het Top Employers Institute de resultaten bekend van zijn jaarlijks onderzoek onder een groot aantal werkgevers en hun arbeidsomstandigheden in België. Ordina Belgium is één van de 53 Belgische bedrijven die het certificaat Top Employers ontvangen. Dit toont aan dat ons HR-beleid op deze criteria de minimum vereisten heeft overstegen:

                    

De bekendmaking van de awardwinnende werkgevers gebeurde tijdens een Certification Dinner in het prestigieuze Koloniënpaleis in Tervuren. Samen met Ivo Meukens, onze HR Director, was ik aanwezig op dit feestelijk event. Het was een eer om onze award in ontvangst te mogen nemen. Een bekroning van de inspanningen van al mijn HR-collega’s.

Aan alles werd gedacht: een prachtige locatie, sfeervol gedekte tafels, een glaasje bubbels, lekker eten en een inspirerende spreker. De avond werd aan elkaar gepraat door Christophe Deborsu. Hij slaagde erin om er een perfect tweetalige show van te maken. Als verrassing bedacht hij zelfs een kleine quiz. Op elke tafel lag er een gele enveloppe met enkele vragen over België. De winnende tafel mag heel binnenkort zijn nieuwe boek, dat uitkomt in maart, in ontvangst nemen.

De gastspreker van de avond was Marc Lammers. Spijtig genoeg startte hij zijn betoog pas tijdens het dessert, waardoor de aandacht niet helemaal optimaal was. Maar ik slaagde er toch in om wat belangrijke zaken van zijn verhaal mee te pikken! Een beetje achtergrond, Marc was 8 jaar bondscoach van het Nederlands dames hockeyteam. Het hoogtepunt van zijn carrière was het behalen van Goud tijdens de Olympische Spele in Beijing waar met 0-2 werd gewonnen van China. Marc staat bekend om zijn innovatieve aanpak en het gebruik van technologie in het coachen. Zo werkte hij bijvoorbeeld met een videobril, analyse software, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters en oortelefoontjes. Hij liet zijn vrouwelijke spelers afkoelen in ijsbaden, want dit had hij opgepikt vanuit de paardensport. Tijdens zijn enthousiaste en levendige presentatie maakte hij een perfecte link naar de bedrijfswereld. Enkele van zijn belangrijkste statements waren: ‘Waar een crisis is, is een kans’ – ‘Winnen doe je op je sterke punten’ en ‘coachen doe je samen’. Een motiverend en inspirerend verhaal.

Het was een gezellige avond met heel wat interessante mensen, waaronder ook een aantal van onze klanten. We kijken ernaar uit om het keurmerk met fierheid te dragen voor het komende jaar en het onderzoek geeft ons weer inspiratie om ons huidige HR-beleid verder uit te bouwen.

Over de auteur:

Caroline Vandewal

Caroline is een van de drijvende krachten achter Ordina’s HR-beleid. Ze begeleidt de toepassing van HR-processen en ondersteunt collega’s in hun ontwikkeling. Integriteit en een positieve sfeer komen bij haar op de eerste plaats.