ORDINA BLOGT

IN THE SPOT Gill Cleeren Microsoft Architect

De connectivator spot regelmatig een job binnen Ordina en legt een interview af met een van onze collega's binnen dat terrein. Deze keer een interview met onze Microsoft Architect Gill Cleeren.

  • The Connectivator
  • 14 februari 2014

Gill Cleeren

Hoe jong ben je, waar kom je vandaan?

Ik ben 35 jaar jong, maar dat voel je maar als je er over nadenkt. Ik denk daar niet aan dus voel ik me niet ouder dan de dag dat ik begonnen ben bij Ordina ;-).

Ik woon in Tienen, dus wel een stukje rijden naar kantoor in Mechelen. Geregeld van thuis werken is de boodschap, zeker als de files te lang worden.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Via een vriend die hier al werkte :-)

Hoe lang werk je al bij Ordina?

Ondertussen (van 1 februari dit jaar) al 8 jaar. Ik begin een ancien te worden op Ordina. Hoewel ik binnen Ordina mensen weet die er al meer dan 20 jaar werken, dan voel ik me terug een junior :-)

Wat was je eerste indruk van Ordina?

De indruk die ik had 8 jaar geleden zal uiteraard niet meer dezelfde zijn voor mensen die vandaag begonnen. Ik herinner me dat ik het vroegere kantoor in Hasselt ben gaan solliciteren, maar 2 maand nadien is Ordina dan verhuisd naar Lummen. Dat is voor een paar jaar mijn uitvalsbasis geweest (ligt relatief kort bij waar ik woon). Daarna is Ordina dan verhuisd naar Hasselt en Mechelen, de huidige kantoren dus.

Ik ga dus de vraag anders beantwoorden… De indruk dat de mensen krijgen die ik vandaag zie beginnen is: wow, de sfeer is hier heel open en los. En dat is nooit veranderd in al die jaren. Ordina heeft altijd aangevoeld als een familie. Toen ik begon, waren we met veel minder dan vandaag. Hoewel de familie dus sterk is uitgebreid, is het gevoel niet veranderd. ’s Avonds met de collega’s naar de cinema, in het weekend afspreken voor een koffietje bij de Starbucks hoort er bij als je je collega’s als vrienden kan beschouwen. En dat heb je hier.

In welke unit werk je bij Ordina?

De Microsoft unit :-) De juiste afkorting wijzigen als eens. In Mijnen Tijd waren de lettertjes anders, maar ’t is (en zal altijd) de Microsoft unit zijn!

Wat is je rol bij Ordina? Heb je bepaalde expertises?

Ik ben een van de architecten, ik richt me op de XAML-based projecten. De Coole projecten in mijn opinie, omdat ik zo kan bezig zijn met mobile, dus zeker de cutting edge. Windows 8 en Windows Phone 8 app development komt allemaal mijn richting uit.

Op welke verwezenlijking van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ons team heeft een van de populairste apps gebouwd, Yelo TV op Windows 8. Das zeker iets om trost op te zijn!

Wat vind je van de overall expertise bij Ordina?

Er lopen hier heel wat knappe koppen rond! Iedereen heeft zo wel zijn specialiteit en dat wordt ondersteund. In de mate van het mogelijke wordt dit zo ook vertaald in de projecten. Maar het is zeker goed om eens af te wisselen van technologie. Zo roest je niet vast in een bepaalde technologie.

Wat vind je van de werksfeer bij Ordina?

Zie boven :-)

Als je Ordina zou aanprijzen als werkgever, wat zou je dan vermelden als grootste troef?

Ik denk dat het professionalisme gecombineerd met de gezellige sfeer en een hele slimme bende samen een grote troef zijn.

Beschrijf Ordina met drie woorden.

Dit zijn altijd de lastige vragen… Maar ik denk dat mijn vorig antwoord de zaken wel dekt. Professioneel – gezellig en heel wat slimme mensen!

Welk Ordina moment zal jou het meeste bijblijven?

Dat zijn er al heel wat op al die jaren. De after-work dingen blijven automatisch meer hangen, zoals de weekenden weg met het ganse bedrijf. Dat zijn mooie tijden!

Als je één ding mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?

In alle eerlijkheid: een punt waar we moeten aan werken zijn laptop budgetten. :-)  Als developer/architect heb je soms nood aan een veel zwaardere Laptop als anderen :-)