ORDINA BLOGT

IN THE SPOT Tuyen Nguyen CRM Consultant

De connectivator spot regelmatig een job binnen Ordina en legt een interview af met een van onze collega's binnen dat terrein. Deze keer een interview met onze CRM Consultant Tuyen Nguyen.

  • The Connectivator
  • 14 februari 2014

Nguyen, Tuyen


Hoe jong ben je, waar kom je vandaan?

Ik ben momenteel 27 lentes voorbij en ben geboren en getogen in West-Vlaanderen. Mijn studies brachten me naar het Gentse en momenteel woon ik in Antwerpen.

 

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Ik werd op het juiste moment, toen ik nood had aan een nieuwe uitdaging gecontacteerd door een extern recruitment kantoor.

 

Hoe lang werk je al bij Ordina?

Momenteel werk ik hier iets meer dan 2 jaar.


Wat was je eerste indruk van Ordina?

Een heel persoonlijke benadering. Je bent een individu, een deel van dit bedrijf en geen loutere medewerker met een personeelsnummer in het payrollbestand.

 

In welke unit werk je bij Ordina?

Ik ben actief binnen het SAP CRM team.

 

Wat is je rol bij Ordina? Heb je bepaalde expertises?

Ik ben SAP CRM Functioneel Consultant, wat betekent dat ik ga meedenken met de klant over hun CRM processen om vervolgens deze processen in SAP CRM te implementeren. Verder wordt ik ook ingeschakeld als business analist om impact analyses uit te voeren binnen verschillende afdelingen van bedrijven uit uiteenlopende sectoren en lever mijn bijdrage en kennis bij het uitschrijven van offertes.


Op welke verwezenlijking van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

De voorbije maanden heb ik meegewerkt aan de eerste implementatie van onze S@FE CRM oplossing. Een snel, efficiënte en op maat gemaakte oplossing die onze klant toelaat om 360° inzicht in hun klanten te verwerven en zo de sales processen ondersteunt en versterkt. Verder ben ik ook heel trots op een event management tool die ik in een internationaal bedrijf mocht opzetten.

 

Wat vind je van de overall expertise bij Ordina?

Ik geloof niet in een bedrijf dat in alles goed wil zijn, want zoiets bestaat gewoonweg niet. Wel geloof ik in een bedrijf die steeds verder wil uitblinken in haar expertise domeinen. Ordina heeft heel wat expertises, deze worden gebundeld wanneer nodig om synergiën te creëren. Vaak tref ik bedrijven aan waarin de afdelingen fungeren als kleine kmo’s die concurreren met elkaar. Dit is niet het geval bij Ordina.

 

Wat vind je van de werksfeer bij Ordina?

Een heel collegiale sfeer waar je op collega’s kan rekenen en een heel toegankelijke omgeving die bijdraagt tot kennisverdeling en het verwerven van informatie bij andere teams vergemakkelijkt. Ordina hoort niet bij de grote spelers, maar ook niet bij de kleine. Het combineert de voordelen van de twee waardoor logge procedures en regels niet aanwezig zijn, wat enorm bijdraagt tot de efficiëntie binnen een bedrijf.

 

Als je Ordina zou aanprijzen als werkgever, wat zou je dan vermelden als grootste troef?

Het gevoel dat er echt naar je wordt geluisterd, de openheid van het bedrijf die je toelaat je werk op je eigen manier in te kaderen en de flexibiliteit voor opdrachten en opleidingen. 

 

Beschrijf Ordina met drie woorden.

Open, collegiaal, warm.

 

Welk Ordina moment zal jou het meeste bijblijven?

Dat zijn er zo wel een aantal... Wat betekent dat Ordina enorm aandacht heeft voor haar medewerkers door vaak events te organiseren en een samenhorigheidsgevoel te creëren. Het Nieuwjaar event vorig jaar en het stadsspel in Brussel zijn noemenswaardig.

 

Als je één ding mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?

Nog meer integratie van de verschillende units om nog meer synergiën te creëren.