ORDINA BLOGT

IN THE SPOT Kobe Wyers APS Business Consultant

De connectivator spot regelmatig een job binnen Ordina en legt een interview af met een van onze collega's binnen dat terrein. Deze keer een interview met onze APS Business Consultant Kobe Wyers.

  • The Connectivator
  • 21 februari 2014Hoe jong ben je, waar kom je vandaan?

Ik ben slechts 27 jaar jong en kom uit Sterrebeek. Daar heb ik het grootste deel van mijn jeugd doorgebracht. Een jaar geleden is mijn vriendin zo vriendelijk geweest mij in huis te nemen en werd Wilrijk mijn uitvalsbasis.

 

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Op de avondmarkt in Sterrebeek kwam ik een jaar en half geleden Wim Wolzer tegen, onze huidige CFO. Tijdens ons gesprek komt het ter sprake dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging, meer gerelateerd aan supply chain optimalisatie. Als goede connectivator vertelde mij over Ordina en dat die wel een unit hadden die zich daarop toespitst en dat ik maar eens moest kijken op de website. Mijn interesse was gewekt. Een paar dagen later heb ik hem mijn CV doorgestuurd en de rest is geschiedenis.

 

Hoe lang werk je al bij Ordina?

Ondertussen een klein jaar en ik heb het mij nog geen moment beklaagd.

 

Wat was je eerste indruk van Ordina?

Ordina is een zeer open organisatie. Je voelt je er onmiddellijk thuis en wordt heel vlot opgenomen in de groep. Na een week kende ik het grootste deel van mijn team al en na een maand leek het al alsof ik nooit ergens anders gewerkt had.

 

In welke unit werk je bij Ordina?

SCO/APS

Het APS (Advanced Planning and Scheduling) team, maakt sinds dit jaar deel uit van het SCO (Supply Chain Optimization), is gespecialiseerd in het oplossen van ingewikkelde planningspuzzels en het bouwen van oplossing om deze problematieken overzichtelijker weer te geven en optimaler op te lossen. Dit kan gaan over het plannen van verschillende dingen zoals mensen, machines, routes voor vrachtwagens, supply chains, noem maar op… Neem ook eens een kijkje op onze site voor meer interessante toepassingen.

 

Wat is je rol bij Ordina? Heb je bepaalde expertises?

Ik ben business consultant binnen de APS unit. Samen met de klant ga ik op zoek naar de inhoud van zijn planningsprobleem en daarna ga ik dan samen met onze technische experts op zoek naar de beste manier om de klant zijn probleem aan te pakken.

Ik ben vrij snel mogen starten op een project wat zich richt op de optimalisatie van een supply chain. Heel snel kreeg ik dus al het werk waarvoor ik naar hier gekomen was.

 

Op welke verwezenlijking van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Ik ben er trots op dat ik mij een vaste waarde mag noemen binnen het APS team. Ik ben dan ook fier op het feit dat we bij onze klanten baanbrekende oplossingen neerzetten. Vorig jaar heeft er bijvoorbeeld een van onze klanten een IWT beurs gekregen voor een project dat door ons gerealiseerd is.

 

Wat vind je van de overall expertise bij Ordina?

Ordina heeft een zeer veelzijdig aanbod aan mensen met zeer specifieke kennis en vaardigheden die ze goed weet te combineren om voor elke klant een perfect project mix te realiseren. Dankzij de vlakke structuur en de goede sfeer die er heerst binnen ons bedrijf is samenwerken nooit een probleem.

 

Wat vind je van de werksfeer bij Ordina?

De werksfeer bij Ordina kan je omschrijven als zeer veel dingen. Ik pik er een aantal uit die voor mij in het oog springen; open, amicaal, collegiaal, dynamisch, jong, …

 

Als je Ordina zou aanprijzen als werkgever, wat zou je dan vermelden als grootste troef?

Ordina is een zeer flexibele werkomgeving. Dit op verschillende vlakken.
Je werkplek is flexibel; soms zit je in Mechelen, in Hasselt, thuis of bij de klant.
Je job inhoud is flexibel; verschillende klanten, problematieken, technologieën,…

Deze flexibiliteit uit zich ook in de vrijheid die je krijgt om te kiezen hoe je je taken zal vervullen. Het kwalitatieve eindresultaat is wat telt.

 

Beschrijf Ordina met drie woorden.

Samen Duurzaam Innoveren

We maken deel uit van een dynamisch bedrijf dat zijn werknemers weet te connectivaten om zo lange termijn relaties aan te knopen met onze klanten en op die manier daar innovatieve oplossingen neer zet.

Dit vind ik zelf een heel belangrijk deel van onze bedrijfsstrategie waar ik mij volledig in kan vinden.