ORDINA BLOGT

Het leven als consultant

Het zit in het bloed van een IT’er om altijd bij te leren en grenzen te verleggen. Niet stilzitten, willen groeien, vooruitgaan en uitdagingen aangaan. Dat moet ook, want anders hink je achterop en hoor je niet meer bij ‘the cool kids on the block’.

  • Jan De Wilde
  • 6 februari 2014

Web bedrijf

Vijf jaar heb ik gewerkt voor een web bedrijf waar ik veel heb kunnen leren en mij altijd heb kunnen smijten. Waar ik de kans kreeg om van schoolverlater uit te groeien naar een volwaardige werkkracht met bakken kennis over zowel front- als backend ontwikkeling. Zwier daar op termijn nog eens wat project management bij en de cirkel was rond. Er was voldoening, omdat ik bereikt had wat ik steeds had willen bereiken.

Maar door het belanden in routine verdween die voldoening terug. Op zo’n moment voelt een mens zich vrij ongemakkelijk. Die gedachte probeer je van je af te bijten, maar dat is niet houdbaar op termijn.

Niet stilzitten

Het zit in het bloed van een IT’er om altijd bij te leren en grenzen te verleggen. Niet stilzitten, willen groeien, vooruitgaan en uitdagingen aangaan. Dat moet ook, want anders hink je achterop en hoor je niet meer bij ‘the cool kids on the block’.

Een waar dilemma: dus na lang twijfelen en verschillende discussies heb ik uiteindelijk de lastige beslissing genomen een andere weg in te slaan. Dat dit de weg van consultant is geworden, heeft als reden dat wat ik te horen kreeg van vrienden over het consultancy leven mij enorm aantrok. Dat moest wel iets voor mij zijn, al die uitdaging en flexibiliteit.

Consultant

Half oktober 2013 ben ik gestart bij Ordina als consultant in de ORAJ unit, binnen het vakgebied front-end en UX. Als front-end ontwikkelaar sta ik in voor het ontwikkelen van (hybride / mobiele) applicaties die toegankelijk zijn op een brede waaier van toestellen. Mobiel is hot en dat zal je geweten hebben. Ze smijten ze nog net niet naar je hoofd al die smartphones, phablets, tablets, … Maar nog belangrijker is toegankelijkheid. Altijd en overal, vandaar dat hybride gebeuren.

Ik heb al mogen werken aan pre-sales activiteiten, heb al UI prototypes gebouwd en heb de verantwoordelijkheid gekregen om als competence leader front-end en UX aan de slag te gaan (meer daarover in een volgende blog post). Genoeg zaken waarin ik mij kan uitleven en zo hoort dat ook te zijn.

Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go. - T.S. Eliot

Versnelling hoger

De sfeer is hier familiaal en teamwork is hier effectief een werkwoord. Mijn collega’s zijn de max, allemaal mensen die weten waar ze mee bezig zijn en ook steeds bij willen leren.

Ordina motiveert zijn medewerkers daar ook sterk in via Ordina Academy: een cursus, een paar dagen research doen, een event, een boek …  Tot op vandaag kan ik het aantal nieuwe zaken die ik geleerd heb niet meer op twee handen tellen en ondertussen ben ik zelfs al Certified Scrum Master. Dat motiveren loont, want op die manier kan je als organisatie een versnelling hoger schakelen.

Enthousiasme

Regelmatig worden er ook momenten ingepland waar op een informele en ontspannen manier off-topic kan gebabbeld worden. Dat gaat van eens iets gaan eten tot een pint drinken en dat laatst genoemde kan zelfs in de eigen Ordina bar.

Mijn enthousiasme is sinds de start bij Ordina serieus de lucht in gevlogen en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is hier goed vertoeven en het bruist hier van de energie. Ordina motiveert zijn medewerkers voor een reden, Ordina wil ook steeds vooruit en dat merk je.

Dus als het van mij afhangt, dan mag Ordina gerust ‘the block’ genoemd worden en loopt hier vol met ‘cool kids’. Wat denk je daar van?

Over de auteur:

Jan De Wilde

Jan is front-end ontwikkelaar in Java, hij bouwt interfaces die toegankelijk zijn op een brede waaier van toestellen. Daarnaast is hij ook Competence leader Frontend en UX. Hij is gefascineerd door het web en de digitale wereld.