ORDINA BLOGT

Speciale deur gaat open

Nieuwe ervaring in oude stad

  • Stephan Theunissen
  • 16 september 2013

Bloggen… doet toch ietwat vreemd aan hoor. Mijn gedachtegoed zomaar bloot leggen voor …. Ja voor wie eigenlijk. Collega’s, nieuwe collega’s, ex-collega’s, vrienden, familie, en dan alleman die toevallig op de juiste hyperlink klikt! Anyway, ik stap even over het vreemde gevoel en begin er gewoon aan.

 
Afgelopen vrijdag ben ik doorgedrongen tot het hart van de Antwerpse diamantwereld: de Hoveniersstraat. Je kent het wel, dat straatje vlakbij het centraal station, waar je je niet meteen op je gemak voelt.  Paaltjes die uit de grond komen samen met een rood licht,  een (aardige) flik die de wacht houdt en overal de beste vrienden van de meisjes: Diamonds.   Voor mij de eerste keer dat ik door een bedrijf gevraagd werd dat handelt in producten met een wel erg hoge intrinsieke waarde. Het was een ‘schitterende’ ervaring om te vergaderen achter …… een kluisdeur! Tja, wie mag dat nu beleven op een doordeweekse vrijdag? Dat is één van de redenen waarom ik voor het consultancy vak koos: afwisseling van plaats, onderwerp en mensen. Die veelheid aan ervaring tref je niet overal aan.

Misschien was dit bezoek wel de trigger om op zondag terug te gaan naar ‘het stad’. Ditmaal filevrij met de fiets om te genieten van een autovrij Antwerpen. De ideale kans om de hele stad eens te verkennen op korte tijd.  De auto achtergelaten op de ring en in 2 uur tijd hebben we alle bezienswaardigheden afgeschuimd. Van Park Noord tot het nieuwe justitiepaleis, van het Centraal station tot de kathedraal. En dan heb ik het Paleis van Schone Kunsten, de Vrijdagmarkt en het Sint-Jansplein nog niet genoemd. Het blijft een indrukwekkende stad. Binnenkort plan ik een citytrip met een paar vrienden die oorspronkelijk uit Antwerpen komen. Wedden dat ze hun eigen stad nog altijd niet helemaal kennen?  Wist jij bijvoorbeeld dat Antwerpen aan de grondslag lag van de Nederlandse Gouden Eeuw?   Kijk maar eens op http://goudeneeuw.ntr.nl/krant/afleveringen/#/overzicht/1/
.

 

Over de auteur:

Stephan Theunissen

In de complexe SAP-wereld vindt Stephan de specialisten die een antwoord bieden op de vraag van de klant. Een hele uitdaging, waarvoor hij tal van aspecten in evenwicht moet houden – mensen, timings, budgetten en meer.