ORDINA BLOGT

Sportieve Ordinezen - Deel 1

Niet alleen IT zit in het bloed van Ordinezen, maar ook van sporten kennen ze wat. De deelname aan de “Nodrugs Business Trio Triatlon” in Mechelen bevestigt dit nog maar eens.

  • Sven Celis
  • 6 oktober 2013

Als bedrijf steekt Ordina veel tijd in het samenbrengen van collega’s. Als consultants zitten we natuurlijk veel bij klanten en is het niet altijd evident om elkaar regelmatig te zien. Gelukkig zijn er binnen Ordina veel activiteiten waar medewerkers samen aan kunnen deelnemen: Competence Centers, After Summer Bar, Winter Bar, Connectivate events, Culture@theOffice, maar ook sportieve events.

Op zaterdag 14 september was het tijd voor de jaarlijkse business triatlon in Mechelen. Dit jaar telde het deelnemersveld ongeveer 300 ploegen, waarvan 5 teams de Ordina vlag gingen verdedigen. Elk teamlid nam 1 discipline voor zijn rekening en kon kiezen uit: 1100m zwemmen in open water, 43km fietsen of 10km lopen. Voor het einde van de inschrijvingen bleek dat ordinezen niet echt waterratten zijn, want we kwamen enkele zwemmers te kort. Onze CEO, Franky Van Damme, schreef zichzelf en zijn 2 zonen in zodat al onze teams toch aan de start konden staan. Net zoals Hilde Peeters zijn ze fervente triatleten dus ze zouden hun mannetje (en vrouwtje :) ) goed kunnen staan.

 Nodrugs Business Trio Triatlon 2013, Konichiwa, Ordina

Ik maakte deel uit van het team “Konichiwa” samen met Kris De Clerck (midden op foto) en Yves Vlamijnck (rechts op foto). Het doel voor ons was eigenlijk om plezier te hebben en uiteindelijk te finishen. Ik nam het zwemmen op me, Kris nam het fietsen voor zijn rekening en Yves ging over de finish sprinten.

Gezien er niet met een ontbloot bovenlichaam gezwommen mocht worden, kwam ik aan start met een wetsuit. Dit kon iedere deelnemers eigenlijk goed gebruiken, want een uur voor de start brak heel de hemel open. Zeker voor Kris was dit nadelig, gezien hij nog op loopschoenen naar zijn fiets moest lopen waar hij zich pas volledig kon klaarmaken en in zijn natte fietsschoenen moest stappen.

Het startschot werd gegeven en alle zwemmers sprongen samen het water in. Ik probeerde eerst Hilde te volgen, maar na een goede 100m heb ik het op moeten geven. Ik wist dat het zwaar ging worden, maar zo zwaar?! Na mijn 2de adem gevonden te hebben en met de nodige bloedsmaak in mijn mond, ging het al een stuk vlotter totdat de kuiten wat krampen begonnen te geven. Ik probeerde mijn kuiten wat te stretchen, maar dit bleek al zwemmend niet zo evident te zijn. Uiteindelijk na iets meer dan 30 minuten kroop ik aan wal en liep al waggelend naar Kris. Ik had TOP10 gehaald!! Aan jullie uit te vissen vanaf welke kant je moet beginnen te tellen :). Kris nam het over van mij en vloog er als een speer vandoor. Met een hartslag van 180 gemiddeld maakte hij 80 plaatsen goed en gaf de enkelband (voor de tijdmeting) aan Yves zodat hij van start kon gaan. Hij liep uiteindelijk met een gemiddelde snelheid van net geen 13km/uur als 198ste over de streep. Knappe prestatie van deze 2 atleten!

Nadat alle teams gefinisht waren, hebben we samen nog wat nagepraat en waren we al luidop aan het nadenken over de volgende editie. Kortom: Het was een geslaagde dag gevuld met fun en nieuwe uitdagingen! Zeker een aanrader! 

Over de auteur:

Sven Celis

IT’er Sven focust op Configuration Support: hij zorgt er onder meer voor dat de software van alle medewerkers in een bedrijf gestandaardiseerd is. Hier blogt hij over alles wat hem bezighoudt – van professionele ervaringen tot sportieve events.