ORDINA BLOGT

.NET Kickstarter Kicks Off

De Ordina .NET Kickstarter is van start gegaan!

  • Pieter Nijs
  • 11 oktober 2013

 

Deze week is ons .NET Kickstarter traject van start gegaan! Wat .NET Kickstarter precies is, kan je lezen in mijn vorige blogpost.

Maandag mocht Bert de aftrap geven met een ééndaagse opleiding van Visual Studio, Team Foudation Server en Application Liftime Management. Chinees voor u? Niet erg, je zal niet de enige zijn, maar onze Kickstarters weten ondertussen wél wat dit allemaal betekent (hopelijk…) en dat is maar goed ook, want zij zullen het vanaf nu dagdagelijks moeten gaan gebruiken!

Dinsdag, woensdag en donderdag was het dan mijn beurt. Mijn missie wat om onze ‘newbies’ in te leiden in de wereld van .NET, Object Oriented Programming en C#.
Een gemakkelijke opgave was dit toch niet… Ja, ik kan veel, héél veel, vertellen over bovenstaande thema’s, maar hoe basis moet een cursus basis C# zijn? En hoe uitgebreid de advanced cursus C#? Het is ondertussen toch ook al enkele jaren geleden (iets meer dan 5 jaar, om precies te zijn) dat ik de schoolbanken verlaten heb. Welke kennis had ik op dat moment? Welke had ik toen nog niet, maar zou ik wel enorm hard nodig hebben in een professionele omgeving? En ongetwijfeld zullen de opleidingen ondertussen nog wel wat veranderd zijn ook… Kortom, het was voor mij een hele oefening om de juiste balans te vinden in de opleiding.

Na afloop van mijn lessen, durf ik toch wel zeggen dat ik in mijn opdracht geslaagd ben! Als ik de resultaten bekijk van mijn - nogal pittige - testjes (sorry daarvoor, mannen), ben ik vrij tevreden. De punten liggen in lijn van mijn verwachtingen en ik kan dus concluderen dat ik de Kickstarters toch effectief iets heb bijgebracht!

Voor mij zit het er nu op, de Kickstarters hebben nog enkele zware, doch enorm interessante weken voor de boeg!

Jens, Jelle, Robin, Nicolaas, Sander, Mathias, Pieter en Ali, ik wens jullie veel succes voor de komende weken (jullie gaan het nodig hebben ;-) )!

Kickstarters

 

Over de auteur:

Pieter Nijs

Als .NET Software Engineer denkt Pieter steevast mee met de klant, zodat die de applicaties krijgt die hij ├ęcht wil. In zijn blogs zal hij zeker niet nalaten om de fun-factor bij Ordina rijkelijk aan bod te laten komen.