ORDINA BLOGT

Sportieve Ordinezen - Deel 4

Dé thuiswedstrijd van loopevenementen

  • Sven Celis
  • 17 november 2013

DVV Running Tour organiseert jaarlijks verschillende evenementen waaronder ook “HBvL Dwars Door Hasselt”. Als Limburger is dit natuurlijk een thuiswedstrijd die we maar graag genoeg lopen.

Ook deze keer kon ik rekenen op Timmy Luts die mij als mede-Limburger vervoegde met een kameraad van hem. Het doel was alleszins om de tijd van vorige keer (0:59:55) te verbreken. We begonnen sterk aan een goed tempo, misschien zelfs iets te snel, maar konden dit toch goed volhouden. De benen voelden deze keer gelukkig veel beter aan, dus had van het begin een vrij goed gevoel dat het ons zou lukken. Op zich vond ik het ook veel fijner om in Hasselt te lopen dan Mechelen. Het leek alsof er meer volk aanwezig was en zelfs in een thuisstad leerde ik nieuwe plekjes kennen. Na ongeveer een 6km was het tempo van Timmy zijn kameraad wat hoger en is op zijn eentje verder gaan lopen. Het lopen van je eigen tempo is ook noodzakelijk om het tot het einde goed uit te lopen.

 Dwars Door Hasselt 2013

Timmy en ik bleven het tempo hoog houden en al snel was de aankomst in zicht. We trokken nog snel een sprintje om de tijd op de klok te zien en we zagen dat het goed was: 0:59:02. Ons doel was behaald en konden ons trakteren op een pintje. Onze aankomstvideo is hier trouwens te zien (inclusief tong van Timmy :) ). Dikke merci aan Timmy voor de run samen!

Dit was dan ook weer meteen het einde van een sportief jaar, wat we volgend jaar weer met plezier zullen overdoen!

Ook deze keer was Rudy Thielemans trouwens van de partij. Hij is een fervente loper en voor hem zou je 10km een goede opwarming kunnen noemen. Rudy neemt namelijk deel aan de jaarlijkse Roparun (samen met ordinees Hilde Peeters). De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Volg zeker hun facebookpagina om op de hoogte te blijven van hun avonturen. Chapeau voor heel het team!

Over de auteur:

Sven Celis

IT’er Sven focust op Configuration Support: hij zorgt er onder meer voor dat de software van alle medewerkers in een bedrijf gestandaardiseerd is. Hier blogt hij over alles wat hem bezighoudt – van professionele ervaringen tot sportieve events.