ORDINA BLOGT

Sportieve Ordinezen - Deel 3

Lopen in de Dijlestad

  • Sven Celis
  • 17 november 2013

Eind september was het weer zover: Dwars door Mechelen. Met een hele bende hadden we ons weer ingeschreven om samen de oranje vlag van Ordina te gaan verdedigen gedurende een 10km looptocht.

Deze keer kon ik rekenen op Timmy Luts, die samen met mij de 10km ging lopen. Het doel was om de finish te halen binnen 1 uur. Het tempo van 10km/uur leek ons haalbaar en toch nog steeds een uitdaging. Het startschot ging en hup wij waren weg. Terwijl we onze eerste meters aan het lopen waren, vlogen de andere lopers ons al rond onze oren voorbij. We twijfelden dus eerst of we echt zo traag aan het lopen waren. Maar we lieten ons niet opjagen en liepen hetzelfde tempo mooi door. En ja hoor, we hadden het met het langste eind. Na ongeveer een 2km begonnen we veel lopers terug op te pikken die ons voorbij waren gelopen. We waren dus goed bezig! Na ongeveer een 5km begonnen we echt richting Mechelen stad te lopen en maar goed ook, want naast het water was er weinig schaduw en was het best warm!

Na ongeveer een 6km begon ik het wel moeilijk te krijgen, gezien de benen wat zwaar begonnen te worden. Timmy bleef me aanmoedigen en zijn samen verder blijven lopen. Hij was ook degene die voor het constante tempo zorgde wat echt wel nodig was. Ik laat mij meer door de anderen meesleuren, dus gelukkig kon ik op hem rekenen. Na het verkoelende stuk door het park, zagen wij een bord met de boodschap “nog maar 1 km”. Vol goede moed en door het gejuich van de supporters hebben we het tempo wat opgedreven. Na enige tijd draaiden we de hoek van de straat om en daar zagen we het bord van 9km. Hadden we ons nu echt zo miskeken?! De energie was voor een groot stuk weg en de versnelling had duidelijk zijn sporen achtergelaten. Hoe dan ook, we moesten ons doel halen! We bleven ervoor gaan en met het nodige karakter liepen we over de finish. Na het ontvangen van onze AA-Drink en hele doos koeken, klokte Timmy af op net iets meer dan 1u. We waren teleurgesteld, maar we wisten dat de effectieve looptijd korter zou zijn, dus hielden de hoop er nog in.

Met al de collega’s placeerden we ons gezellig op het terras en zo konden we deze dag weer gezellig beëindigen. Let’s connectivate! :)

En om dan toch nog even op de tijd terug te komen: 0:59:55 konden we lezen op de website. De doelstelling was gehaald!! Ook nogmaals een dikke merci aan Timmy voor de run samen!

Over de auteur:

Sven Celis

IT’er Sven focust op Configuration Support: hij zorgt er onder meer voor dat de software van alle medewerkers in een bedrijf gestandaardiseerd is. Hier blogt hij over alles wat hem bezighoudt – van professionele ervaringen tot sportieve events.