ORDINA BLOGT

De vage grens tssn werk en privé

of hoe DCI Banks mijn blog probleem plotsklaps oplost

  • 9 december 2013

Zomer 2013, Ordina dag in Planckendael, grote voorstelling van DE Connectivator. Alle Ordinezen worden aangespoord om te connecteren en activeren over de grenzen heen, over de Business Unit grens, over de landsgrens (Ordina Nederland), met andere woorden, maak verbinding met je collega’s zodat Ordina groeit en het fijn werken is. Hierop volgt de oproep om buiten je comfortzone te treden. Deze vraag laat me niet onberoerd en in de euforie van het moment geef ik me op om regelmatig te bloggen. We krijgen immers opleiding, wat zou er dan nog mis kunnen lopen?

Nu, 5 maanden later, staat de teller nog steeds op 0, het grote excuus is dat ik niks te vertellen heb, wat kan ik nu voor zinnigs met de wereld delen? Vermoedelijk speelt de typisch Belgische valse bescheidenheid me weerom parten want een lieve collega wijst me erop dat met 15 jaar IT recruitment ervaring op de teller zowel in binnen als buitenland je nog moeilijk kan beweren dat je niks te vertellen hebt. De eerste hindernis lijkt genomen.

Het volgende obstakel is een gepast onderwerp vinden, ook niet makkelijk.

Maar dan, een rustige zaterdagavond, samen met dochterlief op de sofa naar een aflevering van de Britse crime serie DCI Banks kijken. De moord is gepleegd, de spanning stijgt. Zullen Banks en zijn team het mysterie kunnen oplossen?  Het onderzoek verloopt stroef want de vaste partner van Banks is vervangen door een nieuwe inspecteur. Tijdens een ritje in de wagen op weg naar het mortuarium vraagt deze nieuwe collega aan Banks waarom ze geen aansluiting vindt bij het bestaande onderzoeksteam. Zijn antwoord geeft me meteen het thema van mijn toekomstige Blogs. “If you want to connect with people, you need to be yourself, let them know who you are, otherwise people can not relate to you” et voila, connect, connectivate… De link is gelegd. Mijn blog probleem heeft Banks alvast opgelost.

Ik stel voor dat ik jullie in m’n volgende blogs laat kennismaken met telkens één van de mensen waarmee ik in contact kom als Resource Manager, op deze manier kan ik jullie wat meer vertellen over mijn job en leren jullie mijn, en dus ook jullie collega’s een beetje beter kennen zodat we allemaal samen makkelijker kunnen connecteren.