ORDINA BLOGT

Alice in Wonderland!

Een druilerige zondag… tijd om te zoeken door de opgenomen films op de digibox en te genieten van een leuke filmnamiddag. Mijn keuze valt op Tim Burton’s Alice in Wonderland … om even te verdwijnen van het rationele J! Alice, die verwonderd naar de wereld kijkt, maar weinig vat op heeft op wat er gebeurt…

  • Sandra Herzet
  • 26 oktober 2013
De volgende dialoog tussen Alice en de Cheshire kat is me achteraf bijgebleven:

Alice kwam bij een kruispunt en vroeg “Welke weg moet ik kiezen?”“Waar wil je naar toe gaan?” antwoordde de Cheshire kat.

“Ik weet het niet.” zei Alice.

Daarop antwoordde de Cheshire kat: “Dan maakt het ook niet uit welke kant je uitgaat. Je zal altijd wel ergens uitkomen, zolang je maar lang genoeg doorstapt.”

 

De kat maakt een groot punt, als we niet weten waar we heen gaan dan is onze bestemming niet relevant. Niet alleen in waar we eindigen in het bos, maar in wat we kiezen in ons leven na te streven. 

Als je het bekijkt vanuit een professioneel oogpunt, kunnen managers zich niet veroorloven om zonder richting en duidelijke doelstellingen hun organisatie leiden. Het is van belang om mensen, technologie, processen en organisatie op mekaar af te stemmen zodat de beoogde doelen bereikt kunnen worden.

Ondanks het stellen van en werken aan doelen kunnen onverwachte situaties de uitkomst van het beoogde doel beïnvloeden. Flexibiliteit om het plan aan te passen en vastberadenheid maken het mogelijk om vooruitgang te blijven boeken. 

Naar mijn persoonlijke mening, geldt dit ook voor je carrière zowel als je privé-doelstelling. Voor mezelf heb ik ook een plan uitgestippeld. Niet alles wat ik voor mezelf had voorop gesteld, is volgens mijn plan verlopen. En dat zal waarschijnlijk voor een aantal van mijn toekomstige doelstellingen nog wel voorkomen. Maar elke stap en de nodige flexibiliteit, maken dat een klein stukje van mijn Wonderland zich elke dag voor mij ontplooit en ik me op een positieve manier laat verrassen.

Een aantal inzichten die kunnen helpen met een keuze te maken en doelen te stellen zijn:

  • Wees moedig!
  • Ga de uitdaging aan!
  • Volledige controle is een illusie!
  • Als je geen keuze maakt, wordt er uiteindelijk voor jou gekozen!
  • Wees niet bang van perfectie want deze bestaat niet!
  • Jij bent de expert van je eigen leven, dus stel jezelf niet teleur!

 Geluk en succes zijn haalbaar voor iedereen!

Over de auteur:

Sandra Herzet

Sandra is helemaal thuis in de wereld van IT Service Management. Ze ondersteunt klanten bij ITSM-processen en verbeteringstrajecten. Hoe het leven van een Ordina-consultant er uitziet, vertelt ze in haar blog.