ORDINA BLOGT

Tripje naar GamesCom 2013

Met de collega's de nieuwe Xbox One uittesten op GamesCom

  • Pieter Nijs
  • 31 augustus 2013

GamesCom, ‘s werelds grootste gamesbeurs in Keulen, daar wou ik met een paar collega’s naar toe dit jaar. Het beloofde een ongelofelijke 2-daagse te worden, maar de laatste dag overtrof onze stoutste verwachtingen…

Wij waren vooral geïnteresseerd in de nagelnieuwe console van Microsoft: de Xbox One. Het is dan ook op deze (gigantische) booth dat we het grootste deel van onze tijd hebben doorgebracht. Tegen het einde van onze eerste dag GamesCom hadden we toch de gelegenheid gehad om deze console en enkele splinternieuwe games uit te testen: Ryse, Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Destiny,...

’s Avonds trokken we Keulen in om een hapje te gaan eten, iets te drinken en de indrukwekkende Dom te bewonderen. Ondertussen maakten we nog plannen wat we de volgende dag nog wouden doen: Watchdogs! Dit revolutionaire spel moesten en zouden we nog uitproberen (ondanks de wachtrij van 4 uur en meer). De dag zou er echter helemaal anders uit gaan zien…

Na een goede nachtrust en een zálig 5 sterren-waardig ontbijtbuffet trokken we naar de Koelnmesse voor onze laatste dag. Daar aangekomen gingen we meteen naar de booth van Watchdogs, waar we reeds om 10:15 moesten vaststellen dat de rij helemaal vol stond en afgesloten was voor de rest van de dag… Balen! Wat weemoedig liepen we rond en we besloten om nog één keer door de Xbox One booth te gaan om vervolgens dan maar huiswaarts te keren. Op deze booth kwam ik echter Larry Hryb (Major Nelson) tegen. Larry is één van de big guys die het voor het zeggen heeft bij Xbox en ik vroeg hem of ik met hem op de foto mocht. “Sure thing!” … “Are you guys maybe interested in Xbox Backstage VIP passes? We are about to show some exciting and exclusive Xbox One and Kinect stuff! You’re gonna love it!”. NATUURLIJK waren wij geïnteresseerd! En zo gingen we met een select groepje van ongeveer 10 mensen backstage en mochten we ons settelen in de Microsoft lounge, weg van de drukte en met koele drank à volonté! Heerlijk!

 In de Microsoft lounge met mijn VIP pass

Vervolgens kregen we in een klein kamertje een fantastische demo van de nieuwe Xbox One en Kinect! GE-WEL-DIG! We kregen tevens de tijd om vragen te stellen aan enkele mensen achter Xbox en zijn zo heel wat interessante dingen te weten gekomen: hoe we bijvoorbeeld apps voor Xbox One kunnen gaan ontwikkelen en nog veel meer. Jaja, nu wisten we het zeker: die Xbox One gaan we bestellen!

 Wij samen met Major Nelson

Het was al na 4-en toen we de Microsoft lounge en ook GamesCom verlieten. Wat een dag! Dit hadden we ons nooit durven voorstellen!

En zo vertrokken we dan weer naar België, maar eerst gingen we nog snel langs het plaatselijke Hard Rock Café (altijd een winner!) om onze honger te stillen… Yummie!

Vorig jaar zaten we in Oslo en dit jaar in Keulen… Ik ben benieuwd waar we volgend jaar zullen zitten...

Links:
GamesCom
Xbox One
Larry Hryb (Wiki)
Major Nelson (Blog) 

Over de auteur:

Pieter Nijs

Als .NET Software Engineer denkt Pieter steevast mee met de klant, zodat die de applicaties krijgt die hij ├ęcht wil. In zijn blogs zal hij zeker niet nalaten om de fun-factor bij Ordina rijkelijk aan bod te laten komen.