ORDINA BLOGT

Mijn eerste blog en nu al een writer's block?

Mijn eerste blog, last van writer's block, help! Nieuw item voor de Academy training kalender geboren?

  • Caroline Vandewal
  • 27 augustus 2013

Best wel stresserend zo’n eerste blog schrijven

Hoe begin ik eraan? Waarover wil ik schrijven? Welke schrijfstijl gebruik ik? Vragen die door mijn hoofd spoken. Heb echt last van writer’s block. Staar nog 10 minuten naar mijn scherm. Zou ik een paar bestaande blogs lezen als inspiratiebron? Nee toch maar niet, wil me niet laten beïnvloeden. Ik sta op en neem nog een koffie. En dan begin ik eraan. Tenslotte is er niets mis met fouten maken. Het is mijn eerste blog en ik ben er zeker van dat ik nog veel kan bijleren...

Bijleren, leren, leren bij Ordina

Als Academy medewerker begeleid ik  collega’s in hun persoonlijke groei. Samen geven we vorm aan hun loopbaan. In de zomer puzzel ik een gevarieerd opleidingsaanbod in elkaar voor het najaar. Een stukje voor elk, gebaseerd op de behoeften van onze medewerkers en managers. Volgende week maak ik de kalender bekend, er zijn al heel wat zitjes uitverkocht. Missie geslaagd!

Wat zit er in ons opleidingsaanbod?

Er komen heel wat thema’s aan bod. Bijvoorbeeld assertiviteit, slim omgaan met tijd en stress, goede presentaties geven, efficiënte meetings opzetten. De nadruk ligt op oefenen en feedback geven aan elkaar, in de vorm van rollenspelen. (Note to myself: blogtraining organiseren voor mijn collega bloggers & mezelf inschrijven).

En het geeft natuurlijk een goed gevoel als medewerkers na de training meteen aan de slag gaan met hun nieuwe inzichten. Dit vertaalt zich in super gemotiveerde Ordinezen, collega’s die fier zijn om bij Ordina te werken!

Over de auteur:

Caroline Vandewal

Caroline is een van de drijvende krachten achter Ordina’s HR-beleid. Ze begeleidt de toepassing van HR-processen en ondersteunt collega’s in hun ontwikkeling. Integriteit en een positieve sfeer komen bij haar op de eerste plaats.