ORDINA BLOGT

An end has a start...

… dit is de titel van één van mijn favoriete nummers van de Editors, maar het is een gegeven dat in het leven regelmatig voorkomt! Acceptatie en loslaten helpen om nieuwe opportuniteiten te zien en leiden de weg naar een nieuw begin!

  • Sandra Herzet
  • 29 augustus 2013

Als iemand mij vorig jaar gezegd had waar ik vandaag zou staan, dan zou ik dit waarschijnlijk niet geloofd hebben! Jaren heb ik gevochten om mijn Canadian dream te realiseren. Begin 2012 slaagde ik erin om een werkvergunning en een baan te bemachtigen. Na een spetterend afscheidsfeest en de steun van familie en vrienden begon ik aan mijn avontuur…

De droom werd al snel een nachtmerrie! Ik bleef proberen en doorzetten maar alle moeite bleek tevergeefs te zijn. Op een dag ontwaakte ik met het besef dat het tijd was om te accepteren en los te laten. Dit betekende een terugkeer naar België waar ik terug vanaf nul moest beginnen. Vragen zoals hoe moet ik dat doen? waar kan ik verblijven? … spookten in mijn hoofd dus voor mijn vertrek besliste ik om me terug te trekken in de Rocky Mountains. Tijdens mijn trip vervaagden deze vragen en bekeek ik de dingen vanuit een ander standpunt waardoor ik begon na te denken over

-          Wat heb ik geleerd?

-          Wat maakt mij gelukkig?

-          Wat wil ik en waar wil ik naartoe?

-          Hoe kan ik dit verwezenlijken?

Deze vragen en de antwoorden hebben me geholpen om met kleine stapjes mijn terugkeer en de positieve verandering in mijn leven aan te vangen. Ondanks dat ik in België geen eigen plekje had, geen job en inkomen had, geen wagen bezat,… wist ik dat ik op de juiste plaats was.

De Canadian dream is misschien niet uitgedraaid zoals ik gepland had, maar de ervaring heeft me doen groeien en sterker gemaakt waardoor ik de kracht vond om opnieuw te beginnen, nieuwe kansen te zien en open te staan voor nieuwe ervaringen.

Grijp de kansen die zich aanbieden, maar wat het resultaat ook is ... leer, groei en accepteer!

 

Over de auteur:

Sandra Herzet

Sandra is helemaal thuis in de wereld van IT Service Management. Ze ondersteunt klanten bij ITSM-processen en verbeteringstrajecten. Hoe het leven van een Ordina-consultant er uitziet, vertelt ze in haar blog.