ORDINA BLOGT

Adrenaline op het circuit

Racing is Life. Met de MENZO 24 hours of Zolder 2013 juist voor de deur, wilde ik toch nog even terugblikken op deze speciale editie voor mij. Dit jaar heb ik bijna de kans gekregen om ze actief mee te maken achter het stuur van 1 racewagen met 3 andere mannelijke piloten.

  • Sven Celis
  • 30 augustus 2013

Alles begon ongeveer een 5 jaar geleden toen ik aan het leren autorijden was.  Iedereen kent het wel: stilvallen, stuntelig schakelen,… Maar naast dit alles begon ik ook een passie te voelen voor auto’s. Vooral voor de combinatie van snelheid en controle.

Na het behalen van mijn rijbewijs volgde dan de kers op de taart: de aankoop van mijn eigen auto waar ik naar alle lust mee kon rond gaan rijden… Zalig!! Gelukkig maar, want als consultant zit je meestal toch wel wat kilometers in de auto. Het echte circuit rijden had ik op dat moment enkel maar virtueel beleefd (op een paar rondjes op de Nordschleife na).

Dit jaar is Jan Wouters met het concept Racingstars naar buiten gekomen om onervaren piloten om te scholen tot professionele piloten die zouden deelnemen aan deze etmaal race in Zolder. Na het insturen van een kennismakingsfilm met motivatie werd ik geselecteerd uit 1200 kandidaten. Ik was 1 van de 100 gelukkigen die mochten deelnemen aan de selectiedag. Deze bestond uit 4 proeven.

Ook daar kreeg ik goed nieuws en werd lid van de 24 personen die zichzelf tot dé racingstars mochten kronen. Deze bestond uit 12 mannen en 12 vrouwen waar op het einde 4 personen voor ieder team ging overblijven. Week na week legden wij proeven af waarbij elke aflevering verschillende personen het toneel moesten verlaten. Het werd een spannende afvalrace.

Niet altijd evident om verlof in te plannen als het week per week bekeken moet worden natuurlijk. Gelukkig kon ik rekenen op de steun van mijn BUMs (Business Unit Managers) en was het totaal geen probleem om mijn verlof op zo’n kort termijn in te plannen. Mijn Racingstars facebook pagina werd ook meteen geliked en mijn posts werden gedeeld om reclame te maken voor mij. Super van mijn managers gewoon!

De proeven waren gevarieerd en bestonden uit circuit rijden met een Mazda MX-5 Cup, driften, behendigheidsproeven, tripje naar KW-Suspensions in Duitsland en als hoogtepunt: karten met een Rotax Max kart die snelheden tot 120 km/u kan halen op het karting circuit van Spa Francorchamps. Dit was voor mij ook meteen de laatste proef waarna er nog 6 heren en dames overbleven. Heel jammer, maar ben toch 7 afleveringen op de buis te zien geweest :)

RacingStars - Karting Spa Francorchamps

Ik wens de 2 teams van Racingstars alle succes toe dit weekend en hopelijk kunnen ze een podiumplaats bemachtigen. Hopelijk duimen jullie mee voor hen!!

See you @ Zolder!

Over de auteur:

Sven Celis

IT’er Sven focust op Configuration Support: hij zorgt er onder meer voor dat de software van alle medewerkers in een bedrijf gestandaardiseerd is. Hier blogt hij over alles wat hem bezighoudt – van professionele ervaringen tot sportieve events.