ORDINA LE BLOG

IN THE SPOT SharePoint Consultant

De connectivator spot regelmatig een job binnen Ordina en legt een interview af met een van onze collega's binnen dat terrein. Deze keer een interview met onze SharePoint consultant Jim Ongena.

  • The Connectivator
  • 4 février 2014


Hoe jong ben je, waar kom je vandaan?

Er staan ondertussen 32 jaren op mijn meter. Hoewel opgegroeid in het Waasland, brachten mijn studies me naar Brussel. Daar heb ik mijn echtgenote ontmoet en zo ben ik haar gevolgd naar het zuiden. Na enkele jaren in Brussel vertoefd te hebben, zijn we nu gesetteld met de kinderen in het groene Dilbeek.

 

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen?

Dat is eigenlijk op twee manieren gekomen. Enerzijds kende ik al wat mensen binnen Ordina... en tja, dan praat je al snel eens over de werkomgeving. Wat later werd ik gecontacteerd door iemand van HR, en na een paar leuke gesprekken was de kogel door de kerk.

 

Hoe lang werk je al bij Ordina?

Momenteel werk ik hier vier maanden.

Wat was je eerste indruk van Ordina?

Het is een heel toegankelijke organisatie. Hoewel het toch een zekere grootte heeft, voelt het aan alsof je in een enkel team terecht komt, ongeacht je specialisme.

 

In welke unit werk je bij Ordina?

Ik vertoef binnen de Microsoft-Unit

 

Wat is je rol bij Ordina? Heb je bepaalde expertises?

Mijn specialisme ligt in SharePoint, waar vooral het functionele aspect me drijft. Het is in die context dat ik een leuke mix kan doen van activiteiten; analyses en designs van oplossingen, werken aan offertes of denkoefeningen doen samen met de klanten om hun organisatie te helpen de volgende stappen te zetten.

Op welke verwezenlijking van het afgelopen jaar ben je het meest trots?

Als nieuweling je plaats vinden binnen een hecht team is niet altijd evident, ik ben blij dat ik wel de juiste spirit gevonden heb. Daarnaast denk ik/hoop ik een goede bijdrage geleverd te hebben aan klantentevredenheid en om ons team verder te helpen.


Wat vind je van de overall expertise bij Ordina?

Het is een heel diverse omgeving, maar de contacten tussen de verschillende units zijn snel gemaakt. Op die enkele maanden heb ik kunnen samenwerken met .NET-mensen, maar evengoed SAP-collega’s… het werkt zeer verrijkend.

 

Wat vind je van de werksfeer bij Ordina?

Er heerst een heel ongedwongen sfeer. Men verwacht van je dat je zelfstandig kan werken en plannen. Dit wil niet zeggen dat je er alleen voor staat, integendeel, onderlinge contacten met mensen van je equipe zijn er continu… en de Friday-bar helpt hier ook wat bij.

 

Als je Ordina zou aanprijzen als werkgever, wat zou je dan vermelden als grootste troef?

De grootste troef vind ik de logische manier om tijd te besteden. Er is veel vrijheid om te gaan en staan waar en wanneer je wil; thuiswerk is geen fabeltje, maar pure realiteit die me helpt om werk en thuis te combineren. Ordina zorgt er hierbij ook voor dat de werkmiddelen helemaal present zijn… en voel je dat je iets ontbreekt, dan wordt dat heel pragmatisch aangepakt.

 

Beschrijf Ordina met drie woorden.

Pragmatisch, warm, begeesterd

 

Welk Ordina moment zal jou het meeste bijblijven?

Ai, dat is een moeilijke om op te antwoorden. Omdat er continu activiteiten worden ingericht, zie je iedereen toch vaak terug en is veel dat er gebeurt. Als ik echt zou moeten kiezen, dan zou ik gaan voor het Nieuwjaar event met de Unit. Dat ging door in hartje Brussel met een stadspel, jenever en als afsluiter een heerlijk avondmaal.

 

Als je één ding mocht veranderen, wat zou dat dan zijn?

Minder Oranje?

 

Nog iets toe te voegen?

Kheb wat dorst gekregen… tijd om aan de bar te passeren?

  

Ook interesse in een job als SharePoint Consultant?  Neem een kijkje op Jobs.ordina.be! Of neem contact op met de Resource Manager van de Microsoft Unit: Leen.vanpuyvelde@Ordina.be