ORDINA BLOGS

IN THE SPOT Ineke Deneyer BI Consultant

De connectivator spot regelmatig een job binnen Ordina en legt een interview af met een van onze collega's binnen dat terrein. Deze keer een interview met onze BI Consultant Ineke Deneyer.

  • The Connectivator
  • March 7, 2014Hoe jong ben je, waar kom je vandaan?  
Ik ben 24 jaar en woon in Helchteren.

Hoe ben je bij Ordina terechtgekomen? 
Mijn vriend en ik studeerden gelijk af, hij was op zoek naar een job binnen software ontwikkeling. Zo kwam hij terecht op de website van Ordina en daar las hij een jobomschrijving die perfect overeen stemde met wat ik graag wilde doen.  Ik ben vervolgens onmiddellijk komen solliciteren bij Ordina.

Hoe lang werk je al bij Ordina? 
Ik heb als schoolverlater een IBO van 3 maanden kunnen volgen bij Ordina, en ben nu sinds 1 jaar en 3 maanden vast in dienst.

Wat was je eerste indruk van Ordina? 
Ordina heeft een hele open en informele sfeer die je direct thuis laat voelen.

In welke unit werk je bij Ordina? 
VisionWorks, een afdeling die zich focust op Business Intelligence. 
Bedrijven verzamelen meer en meer data over hun processen. Een eerste stap binnen BI is om deze massale hoeveelheden data op te kuisen en te structureren. Vervolgens wordt de data gecombineerd met elkaar, waardoor het bruikbare informatie wordt voor bedrijfsbeslissingen.

Wat is je rol bij Ordina? Heb je bepaalde expertises? 
Omwille van mijn achtergrond in economische wetenschappen, ben ik momenteel een consultant die zich specialiseert in front-end rapportering en business/data analyse.

Op welke verwezenlijking van het afgelopen jaar ben je het meest trots? 
Nog niet zo lang geleden heeft de klant waar ik nu werk mij de unieke kans gegeven te starten met een veelbelovende technologie dat zich specialiseert in sensitiviteitsanalyses voor budgeting en forecasting en om mij te profileren als eindverantwoordelijke voor deze technologie. Momenteel heeft nog niemand bij Ordina expertise over deze technologie en zijn ze, net als ik, dus heel enthousiast dat ik deze opportuniteit heb gekregen.

Wat vind je van de overall expertise bij Ordina?  
Ik weet dat de klanten van VisionWorks de kennis en kwaliteit die onze unit bezit, erg waarderen. Tijdens een summer class die ik volgde aan het begin van mijn opleiding bij Ordina kon ik zelf ook ondervinden dat er in-house erg veel expertise aanwezig is.

Wat vind je van de werksfeer bij Ordina? 
Er heerst een positieve sfeer binnen Ordina, waar er naast het harde werken ook ruimte is voor plezier.

Als je Ordina zou aanprijzen als werkgever, wat zou je dan vermelden als grootste troef
Ik spreek vanuit mijn ervaring als schoolverlater: Ordina probeert zijn werknemers erg goed op te volgen en begeleiden. Zo heb ik bijvoorbeeld maandelijkse gesprekken met mijn competence leader, waarbij we op dat moment de mogelijke problemen en werkpunten kort bespreken. Hierdoor leer je zelf enorm bij en kan er bovendien bij de klant snel op de situatie worden ingespeeld.

Beschrijf Ordina met drie woorden
Connect motivate expertise

Welk Ordina moment zal jou het meeste bijblijven? 
Voor mij is dat het moment geweest dat ze de samenwerking tussen mij en een klant bewust hebben stopgezet omdat ik er onvoldoende kansen kreeg om te groeien. Ik voelde me er helemaal niet op mijn plaats. Ik ben toen onmiddellijk ergens anders mogen starten. Dat ze werknemerstevredenheid hoog in het vaandel dragen, heb ik dus al zelf mogen ervaren!

Als je één ding mocht veranderen, wat zou dat dan zijn? 
Omdat Ordina als consultancy bedrijf zijn werknemers plaatst bij verschillende klanten, zien collega’s onderling elkaar niet zo vaak. Meestal komen we samen tijdens een Competence Center, waarbij de laatste nieuwtjes van een bepaalde technologie besproken worden. Deze sessies zijn leerrijk en leuk om samen met andere collega's te volgen, maar staan nog steeds in het teken van de technologie die er aan bod komt. Na overleg met onze business unit manager zijn we bezig met het organiseren van een teambuildingactiviteit voor de hele unit, waar we wat tijd kunnen spenderen met collega's in een meer informele omgeving en sfeer.