ORDINA BLOGS

Vooruitzichten 2014 Competence Center Front-end en UX

Het waren al drukke maanden voor alle competence centers, waarbij al een groot aanbod aan sessies de revue passeerden.

  • Jan De Wilde
  • July 8, 2014

Het waren al drukke maanden voor alle competence centers, waarbij al een groot aanbod aan sessies de revue passeerden. Maar wat achter de schermen aan de gang is om dit alles te verwezenlijken, gaat soms aan de mensen voorbij. De vele avonden die ik samen met mijn collega CL’s heb doorgebracht, kan ik al lang niet meer op twee handen tellen. Want activiteiten en sessies op poten zetten, vergt vrij veel paardenkracht en doorzettingsvermogen.

De reden waarom we dit doen zal niet voor iedereen dezelfde zijn, maar ik weet dat ik het doe uit liefde voor mijn vak en de voldoening die ik haal uit het delen van mijn kennis.

Introductie HTML en CSS

Ook bij het CC Front-end & UX hebben we niet stilgezeten. De eerste sessie die we hebben gegeven was een introductiesessie over HTML en CSS. In deze sessie werden eerst de basics besproken, waarna later de nieuwe features van HTML5 en CSS3 voorgesteld werden.

Deze sessie was niet eenvoudig op te stellen, omdat er balans moest zijn tussen niet te technisch en toch genoeg interesse opwekken om er verder in te gaan. Net daarom is gekozen om ook een praktische kant aan de sessie te hangen door tijdens het presenteren hands-on te gaan werken met vooraf gemaakte voorbeelden. Dit legt de drempel al een pak lager en maakt het makkelijk verder te experimenteren met de verkregen voorbeelden.

De sessie kan je bekijken op Slideshare: http://www.slideshare.net/jandewilde/html-css-competence-center-frontend-en-ux

Fronteers te gast bij Ordina

Niet veel later waren de mensen van Fronteers te gast bij Ordina. Fronteers is de vakvereniging van front-end ontwikkelaars en zij zijn steeds op zoek naar nieuwe locaties en contacten om meer mensen te bereiken. Voor ons was dit de ideale manier om een bijdrage te leveren en Ordina in de kijker te plaatsen als front-end speler. Met een opkomst van om en bij de 60 man waren wij meer dan tevreden.

De volgende sprekers en onderwerpen zijn aan bod gekomen:

  • Frank Baele over Grunt workflows (slides en code)
  • Pieter Beulque over Gulp (slides)
  • Gregory Van Looy over Maintainable en scalable CSS
  • Na de sessies was er tijd om na te praten bij een hapje en een borrel.

Info over Fronteers en het event: https://fronteers.nl/bijeenkomsten/2014/ordina

Vooruitzichten 2014

Welke sessies zitten er nog aan te komen binnen het CC Front-end & UX?

  • Responsive web
  • JavaScript basics + best practices
  • AngularJS
  • Front-end build tools

Daarnaast zijn we ook reeds aan het brainstormen over een event om de leden van ons CC te bedanken voor hun inzet. Want na ‘Work hard’ komt ‘Play hard’.